Az apátság egyénileg látogatható, audio guide készülék segítségével. A látogatóba érkező vendégek számára az apátság körüli sétányon Látogatói bejárat épült, s az aktuális nyitva tartási időben az épületegyüttes ezen keresztül közelíthető meg.
A parkoló melletti Fogadóépületben nyitva tartási időben egy, a bencés szerzetességet és az apátság belső életét bemutató film tekinthető meg.
Az apátság látogatható részei: a XIII. századi templom és altemplom, a XV. századi kerengő és a XIX. századi könyvtár. Márciustól novemberig vendégeink az aktuális időszaki kiállítást is megtekinthetik a könyvtárépület földszintjén.

Látogatóink minden nap bekapcsolódhatnak 13:00 órakor a szerzetesközösség déli imádságába a bazilikában. Részletes tájékoztatás a napközi imaóráról itt olvasható (pdf).

Az audio guide készülék csak az Apátságon belül használható. Kérjük, hogy azt a látogatás végén, a kiállítótérben adják le kollégáinknak!
A nyitva tartásról bővebb információ a nyitva tartás menüpont alatt olvasható.

Az aktuális belépőjegyárakról itt tájékozódhat.

Külföldi vendégek számára az audio guide készüléken angol, német, francia, olasz, orosz, szlovák, lengyel, japán, kínai, holland és spanyol nyelvű kalauzolás választható.

A látogatás időtartama nem korlátozott, de a pénztár zárása után 45 perccel az apátságot a vendégeknek el kell hagyniuk.

Parkolásra ingyenesen hétköznapokon a Viator étterem melletti parkolóban, illetve a Gyógynövénykert melletti murvás parkolóban van lehetőség.

Hétvégén, illetve ünnepnapokon a Viator étterem melletti parkoló parkolási díj ellenében (1000 Ft) használható. Ezt a díjat az étteremben történő fogyasztás díjából teljesen levonják, vagy pedig az apátság ajándékboltjaiban, vinotékában 500 Ft levásárolható belőle.