Egy időre be kell zárnunk

Kedves Vendégünk! Kedves Barátunk!

1973 óta élek Pannonhalmán. Mindig megnyugtató érzés egy mélyet szippantani abból a friss levegőből, amit a Főapátság körül lélegző ezernyi fa és cserje ad nekünk. Nehéz helyzetben vagyunk és sok mindent tudunk már az új vírusról. Tudjuk, hogy csak cseppfertőzés útján terjed és akkor, ha nem tartjuk be az alapvető higiénés szabályokat és a megfelelő távolságot egymástól!

A járvány hatékony fékezését minden eszközzel segítenünk kell. Ezért azt kell kérnem Öntől, hogy esetlegesen tervezett látogatását halassza el!

A kormányrendelet értelmében a Főkönyvtárunk, amely kulturális közgyűjtemény, sajnos nem látogatható. Igazodva a rendelethez a további turisztikai látványosságainkat, bazilikánkat, boltjainkat és vendéglátóipari egységeinket is bezártuk. A Pannonhalmi Főapátság épített és természeti környezete, az UNESCO Világörökségi helyszín most egy időre elcsendesedik.

A Főapátság falai között élő idős szerzetesek és a szociális otthon lakói miatt is kiemelt figyelmet kell fordítanunk a biztonságra. Egy szerzetesrend vezetőjeként, egyházi elöljáróként és biológia-földrajz szakos tanárként is a munkatársaimmal igyekszünk felelős döntéseket hozni.

Isten segítségét is kérve reméljük, hogy hitét és belénk vetett bizalmát megőrizve hamarosan ismét kedves vendégként köszönthetjük Önt Szent Márton hegyén, az ezeréves monostorban!

Imádságban is kísérjük egymást a nehéz időkben!

Szeretettel:

Cirill főapát