Hallgass, fiam, atyád intelmére

Szent István király intelmei Imre herceghez

Időpont: 2022.08.20. (szombat) 20.00
Helyszín: Pannonhalmi Főapátság Főmonostor
Esőhelyszín:
Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Díszterem

Idén 19. alkalommal hallhatjuk Szent István király fiához, Imre herceghez írott, és feltehetően bencés szerzetesek által megfogalmazott intelmeit. Az évezredes szöveg minden évben egy neves színész és egy improvizatív zenész tolmácsolásában tárul a közönség elé a Pannonhalmi Főapátság egy-egy impozáns helyszínén.

A hagyományos és modern elemeket ötvöző előadást 2022-ben – a “Megújulás” kulturális évadban – egy a látogatóktól elzárt, különleges helyszín tesz bensőségessé.

Augusztus 20-án Nádasdy Ádám fordítása alapján Bányai Kelemen Barna színművész tolmácsolásában csendülnek fel monostoralapító királyunk „szavai”, melyet Borbély Mihály előadóművész zenei improvizációja kísér.

Előadja: Bányai Kelemen Barna színművész

Zenei improvizáció: Borbély Mihály fúvós hangszerek

Rendező: Mispál Attila

Belépőjegy: 3.000 Ft

Jegyvásárlás

 

A jegy megvásárlója tudomásul veszi, hogy a programok kizárólag a mindenkori hatályban lévő jogszabályok betartásával látogathatók, különös tekintettel a járványügyi rendelkezésekre.

A rendezvényről képfelvétel készül. A jegy megvásárlásával hozzájárul, hogy mint a rendezvény résztvevőjéről videó- és/vagy képfelvétel készülhet a program teljes területén és ideje alatt, melyet a szervező promóciós célokra felhasználhat.

További információ:
Tricollis Foglalási Központ
Tel: (+36 96) 570 191
E-mail: info@osb.hu

MEGÚJULÁS 2022