Húsvéti Orgonahangverseny Pannonhalmán

Az Apátsági Orgonahangverseny-sorozat keretében hazánk legkiemelkedőbb orgonistái szólaltatják meg a pannonhalmi bazilika negyvenegy regiszteres koncertorgonáját. A hangversenyek a csend témakörét járják körül az orgonairodalom nagyjait tolmácsolva. A koncertek 60 percesek.

2019. április 22., húsvéthétfő  15:30

FRIEDLER MAGDOLNA orgonaművész

Műsor:

Johann Sebastian Bach: O Gott, du frommer Gott – korálpartita BWV 767
César Franck: L’Organiste
Allegretto (c-moll)
Offertoire (Esz-dúr)
Johann Sebastian Bach: Christ ist erstanden – korálfeldolgozás BWV 627
Louis Vierne: Cathédrales
Kodály Zoltán: Csendes mise
Agnus
Marcel Dupré: Symphonie-Passion Op. 23
Résurrection

 

Friedler Magdolna Veszprémben született. Pécsi főiskolai zongoratanulmányai után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2000-ben vette át kitüntetéses orgonaművész-tanári diplomáját. A Zeneakadémia Doktoriskolájában 2007-ben summa cum laude minősítéssel védte meg J. S. Bach orgonakorál-gyűjteményéről Az Orgelbüchlein koráljai című doktori értekezését. Számos más alkalom mellett Olivier Latry, Jacques van Oortmerssen, Szathmáry Zsigmond és David Titterington rangos orgonakurzusain vett részt. A Gárdonyi Zoltán Kamarazenekarral és Veszprém Város Vegyeskarával több közös CD-je jelent meg. Jelenleg Budapesten az ország legrégibb alapfokú zenei intézményében, a II. kerületi Járdányi Pál Zeneiskolában tanít. Diákjai közül többen nyertek nemzetközi és országos orgonaversenyt, valamint végeztek a budapesti és bécsi Zeneakadémián. Rendszeresen ad hangversenyeket itthon és külföldön.
A tanítás és a koncertezés mellett novellákat, meséket, gyermekverseket ír, amelyek különböző irodalmi folyóiratokban és antológiákban láttak napvilágot. 2015-ben elnyerte „Az év pedagógus írója”, 2017-ben pedig „Az év históriás írója” címet.
Különösen nagy örömet jelent számára, hogy a Pannonhalmi Főapátságban játszhat, hiszen gyermekkorában, élete első orgonahangversenyén itt fogta meg először a hangszerek királynőjének fenséges hangja.

Belépőjegyek: 3000 Ft
Diák-, nyugdíjas jegy: 1500 Ft

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: (+36 96) 570 191
E-mail: info@osb.hu