Jazz, bor, Pannonhalma – elindult a Jazznyár!

Hamisítatlan jazzhangulattal indítottuk a nyarat. A Pannonhalmi Főapátság Jazznyár elnevezésű rendezvénysorozatát az áRON feat. Szakonyi Milán & G’n’S Horns fenomális koncertje nyitotta. Az igényes előadás, a professzionális szólók, valamint az egyszerre kifinomult és szórakoztató program a műfaj szívét-lelkét adó totális improvizációval társult. A Pannonhalmi Jazznyáron még öt koncerttel, remek borokkal, minőségi gasztronómiai kínálattal és a természeti-épített környezet lenyűgöző látványával várjuk a látogatókat.

A főapátság rendezvénysorozata másfél évtizedes múltra tekint vissza. Ezalatt a Pannonhalmi Jazznyár neve összeforrt az igényes jazz-zenével. Hisz van-e annál kellemesebb, mint egy meleg nyári estén, az ezeréves múlttal rendelkező monostor különböző helyszínein, egy frissítő bor mellett, jó társaságban, vérpezsdítő ritmusokra ringatózva ellazulni? A páratlan élményt idén még öt alkalommal élhetik át.

Július 2-án Jazzvacsorát tartunk Szőke Nikolettával és kvartetjével a VIATOR Apátsági Étterem és Borbár teraszán. A klasszikus jazzt hozzák el nekünk erre az estére. Ismerős, könnyen befogadható dallamok köszönnek vissza a sztenderdekben és saját szerzeményeikben egyaránt. Ezt követően Zolbert és Nagy Adri koncertjével folytatódik a sorozat július 16-án, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kóstolóteraszán az R&B, a funk, a rock és a popzene jegyeit is hordozó smooth jazzé lesz a főszerep. A koncerten felcsendülnek a soul-jazz nagyágyúja, Grover Washington Jr. szerzeményei is a kölcsönzött és jobbára saját dalok mellett.

A nyár utolsó hónapjában szintén két koncerttel készülünk. Augusztus 6-án újabb Jazzvacsorát tartunk a Viator teraszán. A Szőke Szandrával kiegészülő Antal Gábor trió fellépése egy igazán fiatalos, laza, funky-jellegű jazz-estnek ígérkezik. Őket követi augusztus 19-én a Stinky Bugs feat. CéAnne, Koszi Janka & Méhes Adrián koncertje. Amit garantálhatunk, hogy itt nehéz lesz ülve maradni és nem táncra perdülni. A zenekar magyar pop- és rockslágereket dolgoz fel jazzes átiratban – Katona Kláritól kezdve az Anima Sound Systemen keresztül egészen Majkáig.

A Jazznyár szeptember 3-án egy Viatoros Jazzvacsorával zárul. A Révész Richárd Latin Jazz Trió Urbán Orsi közreműködésével mediterrán hangulatot varázsol az étterem teraszára. Ricsi olyan sokat játszott együtt kubai és dél-amerikai zenészekkel, hogy még saját szerzeményei is végtelenül eredeti módon tudják képviselni ezt az igazán szerethető irányvonalat.

Jöjjenek el koncertjeinkre, és töltsük együtt a nyarat a pannonhalmi jazz jegyében!

A Pannonhalmi Jazznyár 2021 programjai

Főtámogatónk: