Kurátori tárlatvezetés a Csend kiállításon

A Pannonhalmi Főapátság szeretettel vár minden érdeklődőt a Csend kiállítás kurátori tárlatvezetésére. A vezetést tartja Erőss Nikolett kurátor, valamint az alkotó művészek.

Az Apátság kortárs művészeket hívott meg arra, hogy az idei apátsági év témájának, a csendnek különböző értelmezéseit adják kifejezetten erre a kiállításra készült műalkotások által. A felkért művészek a Pannonhalmán megtapasztaltakból indultak ki, a szerzetesekkel és a diákokkal folytatott beszélgetésekből, saját csend-képük és az itt találtak összevetéséből, olykor ezek radikálisnak tűnő eltéréseiből, a csend jelenlétéből és hiányából.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Pannonhalmán a csend adottság: olyan szorosan hozzátartozik az apátság életéhez, hogy könnyű elfelejtkezni róla, mennyi minden kell ahhoz, hogy ilyen magától értetődő módon legyen jelen. Mennyi figyelem, elkötelezettség, munka, mennyi hang és hallgatás. Ezek megismerésének lehetőségét nyújtják a kiállított művek, miközben elmélyült, kényszerű, magányos vagy másokkal megosztható csendeken vezetnek keresztül.

Időpont: 2019. november 16. (szombat) 15.00

Helyszín: Pannonhalmi Apátság Kiállítótere (Könyvtár alatt)

A programon való részvétel ingyenes.

Örömmel tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a kiállítás egy héttel tovább, november 17-ig egyénileg megtekinthető.