Kutyabarát Levendulanapok

A következő hetek a lila szín jegyében telnek Gyógynövénykertünkben: június 25-28. és július 2-5. között ismét Szedd magad levendulaszüret a Pannonhalmi Főapátságban!

A koronavírus-járvány miatt idén másképpen, kicsit csendesebben ünnepeljük a levendula virágzását. A korábbi évekhez képest VÁLTOZÁS, hogy levendulaszüret kizárólag csütörtöktől-péntekig lesz és a jól megszokott koncertek, kóstolók, kerti vezetések és kézműves foglalkozások elmaradnak. A levendulás élményekről azonban nem kell lemondani és az ízlelőbimbókról sem feledkeztünk meg.

A gasztronómiai élményekről az Omnibus Food Truck gondoskodik kézműves burgereivel, a Pausa Apátsági Kávéház szállítja az édes ízeket, a kiváló minőségi borokat pedig pincészetünk garantálja. A Teaház teraszán egy hideg levendulaszörppel vagy limonádéval megpihenve gyönyörködhetünk a lila tájban és feltöltődhetünk a levendulamező csodás illatával.

A Gyógynövénykert mellett az arborétum és a Lombkorona tanösvény is mindennap látogatható. Belső tereink, úgymint a Szent Márton-bazilika, a Mátyás korabeli kerengő és a klasszicista Főkönyvtár egyelőre korlátozásokkal látogathatók a Levendulanapok alatt is.

Idén nemcsak benneteket, hanem négylábú barátaitokat is szeretettel várjuk.

Hogy mindenki számára kellemes legyen a nálunk eltöltött idő, arra kérünk mindenkit, hogy kutyáitokat pórázon vezessétek az arborétum területén, és a levendulamezőre ne hozzátok magatokkal őket. A sétaútvonalakon remek fotókat készíthettek kedvenceitekről, háttérben a levendulással.

A Tisztaság fenntartása érdekében külön gyűjtőedényeket helyezünk el a rendezvény területén.

A Levendulanapok felelősségteljes magatartással, a szabályok maximális betartásával látogatható.

Folyamatosan frissülő információkért csatlakozzon Facebook eseményünkhöz: https://www.facebook.com/events/188933308946529/