Múzeumok Őszi Fesztiválja – Szent Márton alakja

A Pannonhalmi Főapátság az idei évben is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz, amelynek keretében változatos programokkal várjuk látogatóinkat az ősz folyamán.
Ünnepeljék velünk Szent Márton napját! A Főapátság tereiben felfedezzük a szentről készült ábrázolásokat. Scriptorrá változunk: lúdtollal Márton-napi himnuszt, népi köszöntőt másolunk. Társasjátékot játszunk: végigjárjuk Szent Márton életútját a libajáték mezőin.

A rendhagyó tárlatvezetés egy rajzfilmmel kezdődik, majd a Főapátság tereiben felfedezzük a szentről készült ábrázolásokat, ezeken keresztül mutatjuk be életének meghatározó mozzanatait.
Ezután scriptorrá változunk és belekóstolunk a középkori kódexírás rejtelmeibe: lúdtollal, tintával Márton-napi dicsőítő himnuszt, imát, népi köszöntőt másolunk.
A programot kívánság szerint társasjátékkal folytatjuk: végigjárjuk Márton életútját, betekintünk sorsfordulóiba a libajáték mezőin.

Belépőjegy: 5600 Ft/család (max. négy 18 év alatti gyermekkel)

Időpontok:
2019. október 26. (szombat) 11:00 óra (BETELT)
2019. november 2. (szombat) 11:00 óra

Előzetes bejelentkezés szükséges a 96/570-191-es telefonszámon vagy az info@osb.hu e-mail címen! Regisztráció november 1. 12 óráig lehetséges.
Ezen a foglalkozáson max. 15 főt tudunk fogadni!

Mivel bel- és kültéren is zajlik a program, az időjárásnak megfelelő öltözetben kérjük megjelenésüket!

Jegyváltás a Várkörön található Látogatói bejáratnál lehetséges, a program találkozási pontja a Főapátság főkapuja.

Pannonhalmi Főapátság