A barokk Pannonhalma

2022. május 15. 10:00 - 12:00 Pannonhalmi Főapátság
Vezetett túra a Főapátság ma is élő, barokk helyszínein
Népszerű tematikus vezetésünk során végigjárjuk a Főapátság barokk stílusban épült tereit és épületeit. A túra különlegessége, hogy a monostor olyan helyszíneit is érintjük, melyeket csak kivételes alkalmakkal láthat a nagyközönség.
A török uralom megszűnése hazánkban egybeesik a barokk-építéssel. Erre az időszakra hárult a megrongálódott épületek helyreállításának és újak építésének feladata.A 17. század második felétől a Pannonhalmi Főapátságba visszatérő szerzetesközösség egyik első feladata a lakhatatlanná vált épületek újjáépítése, felújítása volt. Sajghó Benedek főapát 1723-iki pontos naplója szerint megépíttette a pannonhalmi várépület keleti és északi szárnyát egészen a mostani könyvtár-épület sarkáig.

Rendhagyó sétánk során a 18. század első évtizedeiben épített, s napjainkban a nagyközönség számára ritkán látogatható részeket, a barokk ebédlőt (Refektorium) és a kastély lakosztályt (Prelaturát) tekintjük meg, melyek a mai napig az itt élő szerzetesközösség mindennap használatos terei.

Az eseményre jegyet online válthatnak!

A program a mindenkori járványügyi intézkedéseknek megfelelően kerül megtartásra.

Minden látogatót szeretettel várunk!

További információ:

TriCollis Foglalási Központ
Tel.: +36 96 570 191
E-mail: info@osb.hu

Ticket Type Price Cart
A barokk Pannonhalma - 2022. 05. 15. 10:00 4 000 Ft

Tovább