Hallgass, fiam, atyád intelmére

2021. augusztus 20. 20:00 - 21:00

Szent István király intelmei Imre herceghez

Időpont: 2021.08.20. (péntek) 20.00
Helyszín: Pannonhalmi Főapátság

Az első magyar földön született irodalmi mű szerzőjének István királyt tekinti a hagyomány. Fiához, Imre herceghez írott, és feltehetően bencés szerzetesek által megfogalmazott intelmeit a monostoralapító király ünnepének estéjén évről évre meghallgathatjuk Pannonhalmán. Az állam kormányzására ad tanácsokat és útmutatást fiának, akit örökösének szán. Tíz fejezetben inti őt, hogy őrizze meg a hitet, erősítse meg az egyházi rendet, tartsa tiszteletben az egyháziakat, a főembereket és a vitézeket, hozzon igaz ítéletet, legyen türelmes és vendégszerető, hallgasson a tanácsra, kövesse elődeinek példáját, imádkozzék és legyen erényes. Augusztus 20-án Nádasdy Ádám fordítása alapján Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész tolmácsolásában csendülnek fel monostoralapító királyunk „szavai”, melyet Jávori Ferenc “Fegya” Kossuth-díjas előadóművész zenei improvizációja kísér.

Előadja: Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész

Zenei improvizáció: Jávori Ferenc “Fegya” Kossuth-díjas előadóművész

Rendező: Mispál Attila

Belépőjegy: 3.000 Ft/fő

A jegy megvásárlója tudomásul veszi, hogy a programok kizárólag a mindenkori hatályban lévő jogszabályok betartásával látogathatók, különös tekintettel a járványügyi rendelkezésekre.

A rendezvényről képfelvétel készül. A jegy megvásárlásával hozzájárul, hogy mint a rendezvény résztvevőjéről videó- és/vagy képfelvétel készülhet a program teljes területén és ideje alatt, melyet a szervező promóciós célokra felhasználhat.

További információ:
Tricollis Foglalási Központ
Tel: (+36 96) 570 191
E-mail: info@osb.hu

EMLÉKEZET 2021

Ticket Type Price Cart
Hallgass, fiam, atyád intelmére belépő 3 000 Ft

Kosárba teszem