Karácsonyi Orgonahangverseny

2020. december 26. 13:30 Pannonhalmi Főapátság, Szent Márton Bazilika

Közreműködnek:
Dr. Finta Gergely orgonaművész
Czabán Angelika énekművész

Műsor:

Vendégségben Bach és Vierne karácsonyánál

S. Bach:

G-dúr prelúdium BWV 568
Három tétel a „Schemelli Énekeskönyvből”
e-m triószonáta I. tétel BWV 528/1
Quia respexit – ária a Magnificatból BWV 243/3
Lass uns, o höchster Gott… – ária a BWV 41. kantátából
C-dúr prelúdium és fúga BWV 547

L.Vierne
Préambule Op. 31. No. 1.
Ave Maria Op. 3.
Pastorale Op. 31. No. 20
Berceuse Op. 31. No. 19
Carillon de Westminster Op. 54. No. 6.

Dr. Finta Gergely
Orgonaművész, egyházzenész

Orgonatanulmányait Trajtler Gábor, majd Baróti István irányításával kezdte. A Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc volt a professzora. 1993-ban szerzett kitüntetéses orgonaművész-tanári oklevelet. 1996-ban a Dobszay László vezetésével újraindított egyházzenei szakot is elvégezte. Németországban Uwe Karsten Groß vezetésével ösztöndíjas tanulmányokat folytatott a Herfordi Evangélikus Egyházzenei Főiskolán. Számos mesterkurzuson vett részt itthon és külföldön. A Zeneakadémia egyházzenei mesterképzésének keretében David Titterington (Royal Academy of Music – London) orgona-osztályában végzett posztgraduális tanulmányokat. 2003-ban egyházzenéből művészeti doktori (DLA) fokozatot szerzett summa cum laude minősítéssel. Az 1993-ban Budapesten megrendezett Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny döntőjében elismerő oklevelet kapott.

Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Számos rádió- és televízió-felvétel, valamint több CD felvétel készült közreműködésével. 2001-ben tervei szerint épült fel a békásmegyeri evangélikus templom orgonája és 2014-ben szakértőként működött közre a ceglédi evangélikus templom Bach-orgonájának építésénél. 1994 óta tanít a Weiner Leó Zeneiskolában és az Evangélikus Hittudományi Egyetemen, melynek egyházzenei tanszékét 2001 óta vezeti. Több mint húsz évig volt a Budapest zuglói evangélikus gyülekezet kántora. 2009 októberétől a Deák téri evangélikus templom orgonistája, a Deák téri Orgonazenés Áhítat sorozat művészeti vezetője.

Czabán Angelika
A budapesti Bartók Béla Konzervatórium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Debreceni Konzervatóriumának magánének szakán szerzett énekművész, -tanári diplomát. A főiskola utolsó évében Erasmus ösztöndíjas Finnországban a Tampere-i Konzervatóriumban. 2001-2005 között a Nemzeti Énekkar tagja, 2006-tól magánének tanárként és szabadúszó énekművészként tevékenykedik.

Repertoárján elsősorban oratóriumok, kantáták, dalok, barokk és klasszikus zene szerepel, de gyakran áll színpadra későromantikus, impresszionista és kortárs művekben is neves zenekarok és karmesterek, kamara partnerek társaságában.

Rendszeresen koncertezik bel-, és külföldön, dalestek, oratóriumok és operettszerepek során többek között Németország, Svájc, Olaszország és Szlovákia koncertpódiumain lépett fel.

Jegyár: 3000 Ft/fő (teljes árú), 1500 Ft/fő (diák és nyugdíjas)

Jegyvásárlás:

További információ:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: péntek – vasárnap (+36 96) 570 191
E-mail: info@osb.hu

A munkatársak és a látogatók egészségének védelme érdekében a Főapátság zárt tereiben a rendezvények alkalmával a szájmaszk viselése kötelező. Kérjük szíves megértésüket és együttműködésüket!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

VENDÉGSÉGBEN 2020

Ticket Type Price Cart