Regisztráció a Szent Három Nap liturgiáira

A Főapátság szerzetesközössége szeretettel várja azokat a hívőket, akik részt szeretnének venni a Szent Három Nap liturgiáin. Bazilikánk fogadóképessége korlátozott. A nagy érdeklődésre való tekintettel, a vonatkozó járványügyi szabályok betartása miatt a liturgiákon online regisztrációval lehet részt venni, és 50 fő regisztrációját tudjuk fogadni.

Kérjük, regisztráljon az alábbi űrlapokon. Az Önnek kiküldött válaszlevelet a főapátság főportáján mutassa be telefonján elektronikusan, vagy papíron kinyomtatva, ezzel tudjuk biztosítani a beengedést a főapátság területére. Kérjük, minden családtagot külön regisztráljon.

Nagyszerda, március 31. 18:00  - Krizmaszentelési szentmise REGISZTRÁCIÓ

Nagycsütörtök, április 1. 18:00 - Esti mise az utolsó vacsora emlékezetére REGISZTRÁCIÓ

Nagypéntek, április 2. 15:00 - Urunk szenvedésének ünneplése REGISZTRÁCIÓ

Húsvétvasárnap, április 4. 10:00 - Ünnepi szentmise REGISZTRÁCIÓ

Járványvédelmi intézkedéseink a bazilikai liturgiákon:

A főapátság egész területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.
A monostor és a bazilika bejáratánál kötelező a kézfertőtlenítő használata.
Kerüljük a szentmise előtt és után a monostor és a bazilika bejáratánál a csoportok kialakulását.
Kérjük, hogy aki beteg, betegnek érzi magát; akinél megfázás vagy fertőző betegség gyanúja áll fenn, semmiképp ne vegyen részt a liturgián.

Azokat, akik egészségi okoknál fogva elbizonytalanodtak a húsvéti istentiszteleteken való részvételben, vagy akik aggódnak egészségük miatt, arra bíztatjuk, hogy otthonukban, a családi egyházban ünnepeljék meg imádsággal Urunk szenvedésének és feltámadásának misztériumait. Az istentiszteletek online közvetítésébe való bekapcsolódás, a Szentírás olvasása, a zsoltárok imádkozása mind eszköz és lehetőség ebben.
A Szent Három Nap liturgiáit online közvetítjük a főapátság YouTube-csatornáján. A húsvétvasárnapi szentmisét az MTVA is Pannonhalmáról közvetíti. Így szeretnénk minél több ember számára lehetővé tenni a feltámadás titkának megünneplését.

Tovább a liturgiaközvetítésekre!

Bízunk abban, hogy a védőoltás bevezetését és a veszélyhelyzet elmúltát követően a megszokott formában tudjuk fogadni a hívőket, zarándokokat és látogatókat Szent Márton monostorában, Pannonhalmán.