Akciós könyveink:

A  Filó-faló sorozat 8–13 éves gyerekeket szólít meg, az élet lényeges kérdéseiről próbálja elgondolkodtatni őket a novellista Brigitte Labbé kis történeteivel, amelyeket egy filozófiatanár árnyalt gondolatmenetei és Jacques Azam grafikus szellemes rajzai kerekítenek ki. A sorozatnak nem célja, hogy vallásosságra nevelje olvasóit, hanem az emberi gondolkodás eszközeivel próbálja megmozgatni gondolat- és képzeletvilágukat, hogy eligazodjanak a világban, és
meg tudják hozni a maguk döntéseit.

Filó-faló sorozat alábbi akciós kötetei 1900 Ft. helyett 1500 Ft-ért vásárolhatók meg.

Labbé, Brigitte – Dupont Beurier, P.-F.

Tudjuk, hogy Patrícia butaságot csinál: semmilyen recept sem fogja megmondani, hogy Gyuszi szereti-e. Vannak olyan kérdések, amelyekre nem lehet biztos választ adni. Senki nem mondhatja Patríciának: „Biztosan tudom, hogy Gyuszi szeret.” Itt nincs helye a tudásnak. Egyetlen választásunk van: hinni vagy nem hinni. Hinni a szerelemben… vagy nem hinni benne; hinni a barátságban… vagy nem hinni benne; hinni az udvariasságban… vagy nem hinni benne…

A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/hinni-es-tudni/

 

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Vannak emberek, akik háborút akarnak. Mindig is lesznek háborúk.
De sokkal többen vannak, akik a békét akarják. Az emberek zöme gyűlöli a háborút, és megértette, hogyan kell a békét építeni.
Miért van mégis háború?

A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/haboru-es-beke/

 


Labbé, Brigitte – Dupont-Beurier, P. F.
Mihez hasonlítsuk az olyan életet, amikor nem érezhetjük a friss levegőt a bőrünkön, amikor nem futhatunk, ugrálhatunk, úszhatunk, mászhatunk, nevethetünk a többiekkel?
A hercegnőnek tízezer ruhája van, egy sereg gyémántja és a páncélszekrénye is tele pénzzel. Élete mégis beszűkült: úgy érzi, semmi sem lehetséges a számára.
Ha szegényekről beszélünk, mindig olyanok jutnak eszünkbe, akiknek nincs pénzük. De az is lehet, hogy a lehetőségeink szegények, hogy azért vagyunk szegények, mert nincs lehetőségünk semmire.
A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/gazdagsag-es-szegenyseg/

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Az ember sok-sok olyan dolgot talált ki, amely könnyebbé teszi az életet. Igen ám, de miközben megalkotta a civilizációt, egyre  inkább fölényben érezte magát a többi élőlénnyel szemben. Úgy kezdte kezelni a természetet, mint valami hatalmas tartályt,  amelyből akkor merít, amikor akar; mint egy óriási kukát, amelybe bármit beledobhat; és mint egy tárgyat, amelyet kedvére manipulálhat. Az ember elfelejtette, hogy csak egyike a természet élőlényeinek, és szorosan kapcsolódik a többi élőlényhez. A könyvet itt vásárolhatja meg:  https://apatsagitermekek.hu/termek/termeszet-es-kornyezetszennyezes/

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Építésvezető, karmester, főszerkesztő, üzletvezető, osztályvezető, államelnök, vállalatvezető, vámtiszt… Hihetetlen, hogy                     mennyi főnök vesz körül minket! S gyakran a főnököknek is vannak főnökei, sőt a főnökök főnökeinek is, és a főnökök                         főnökeinek a főnökei fölött is áll valaki. Szeretünk főnökök lenni, semmi kétség.

A könyvet itt vásárolhatja meg:  https://apatsagitermekek.hu/termek/a-fonokok-es-a-tobbiek/

 

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Ha valaki randalírozáson kapja a banda tagjait és megbünteti őket, mindannyian azt mondják majd: „Nem a mi hibánk, nem              mi  vagyunk a felelősek, a főnök mondta, hogy ezt tegyük!” Ha azt várjuk, hogy más mondja meg, mi a jó és mi a rossz, akkor             nem gondolkodunk többé. Agyunk meghal. Mintha megszűnnénk emberi lénynek lenni.

A könyvet itt vásárolhatja meg:  https://apatsagitermekek.hu/termek/a-jo-es-a-rossz-filo-falo/

 

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Kemény meccs zajlik Jancsi és a félelme között. Jancsi meghátrálhat és engedhet a félelemnek, de össze is szedheti a bátorságát, hogy szembenézzen a félelmével és legyőzze. Ha sikerül összeszednie a bátorság, a félelem megsemmisül. A félelem nem harcol, sőt kimondottan ijedős: nyomban meghátrál, ha bátorsággal találkozik.

A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/batorsag-es-felelem/

 

 

           

Labbé, Birigtte – Puech, Michel

A kavics nem hal meg, mivel nem változik. Nem hal meg, mivel nem él. Minden, ami változik, ami növekszik, ami mozog –                meghal. Viccesen hangzik, de azért halunk meg, mert élünk.

A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/elet-es-halal/

 

 


Labbé, Brigitte – Puech, Michel

Melyik fiú ne gondolta volna legalább egyszer: „A lányok mind hülyék!” Melyik lány ne gondolta volna legalább egyszer: „A             fiúk mind hülyék!” A természet úgy döntött, hogy az emberek kétfélék: vannak férfiak és vannak nők. Elgondolhatott volna             három, négy, tíz vagy akár ezer különféle nemet is! Vagy éppen egyetlenegyet sem…

A könyvet itt vásárolhatja meg: https://apatsagitermekek.hu/termek/fiuk-es-lanyok/