Regisztráció a főapátsági éjféli misére

A Főapátság szerzetesközössége szeretettel várja a 2020. december 24-i éjféli misére érkező hívőket. Bazilikánk fogadóképessége korlátozott. A nagy érdeklődésre való tekintettel, a vonatkozó járványügyi szabályok betartása miatt az éjféli szentmisén előzetes online regisztrációval lehet részt venni, és 60 fő regisztrációját tudjuk fogadni.

Kérjük, regisztráljon az alábbi űrlapon. Az Önnek kiküldött válaszlevelet a főapátság főportáján mutassa be telefonján elektronikusan, vagy papíron kinyomtatva, ezzel tudjuk biztosítani a beengedést a főapátság területére. Kérjük, minden családtagot külön regisztráljon.

Járványvédelmi intézkedéseink az éjféli szentmisén:

A főapátság egész területén kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.
A monostor és a bazilika bejáratánál kötelező a kézfertőtlenítő használata.
Kerüljük a szentmise előtt és után a monostor és a bazilika bejáratánál a csoportok kialakulását.
Kérjük, hogy aki beteg, betegnek érzi magát; akinél megfázás vagy fertőző betegség gyanúja áll fenn, semmiképp ne vegyen részt az éjféli misén.

Azokat, akik egészségi okoknál fogva elbizonytalanodtak a karácsonyi istentiszteleten való részvételben, vagy akik aggódnak egészségük miatt, arra bíztatjuk, hogy otthonukban, a házi egyházban ünnepeljék meg imádsággal a karácsonyt. Az istentiszteletek online közvetítésébe való bekapcsolódás, a Szentírás olvasása, a zsoltárok imádkozása mind eszköz és lehetőség ebben.
Karácsony ünnepének minden liturgiáját, az éjféli és az ünnepi misét, valamint a szerzetesközösség zsolozsmáját online közvetítjük a főapátság YouTube-csatornáján. Így szeretnénk minél több ember számára lehetővé tenni Karácsony titkának megünneplését.

Tovább a liturgiaközvetítésekre!

Bízunk abban, hogy a védőoltás bevezetését és a veszélyhelyzet elmúltát követően a megszokott formában tudjuk fogadni a hívőket, zarándokokat és látogatókat Szent Márton monostorában, Pannonhalmán.

Kérjük, amennyiben lehetősége van rá, támogassa adventi meglepetéskampányunkat, amelyek keretein belül szerzetesközösségünk az Egyházmegyei Karitász segítségével rászoruló gyermekeknek segít:

Tovább az adományozáshoz!

Kedves Barátaink!

Az éjféli misére regisztrálók létszáma elérte a maximumot. Sajnos nem áll módunkban több jelentkezést elfogadni. Megértésüket kérjük emiatt.

Karácsony ünnepének minden liturgiáját, az éjféli és az ünnepi misét, valamint a szerzetesközösség zsolozsmáját online közvetítjük a főapátság YouTube-csatornáján. Így szeretnénk minél több ember számára lehetővé tenni Karácsony titkának megünneplését.

Békés ünnepet és boldog új évet kíván:
a pannonhalmi szerzetesközösség