A Pannonhalmi Főapátság lehetőséget kínál az ideérkező családoknak, hogy az apátságot és környékét a családtagok közösen, interaktív formában, játékos és fejlesztő feladatok segítségével ismerjék meg.

Kulcsot kaptunk a monostorhoz!

Kulcsot kaptunk a monostorhoz!

Az apátság önálló felfedezése rengeteg játékos feladattal. A kulcscsomón az egyes kulcsok különböző épületeket nyitnak, valamint elénk tárják Szent Márton életét.

A felfedező füzet feladatai és információi segítenek abban, hogy a gyerekek, szüleik, nagyszüleik közösen ismerjék meg a Pannonhalmi Főapátság értékeit, s mindeközben jól érezzék magukat.

A „Kulcsot kaptunk a monostorhoz!” című családi vezető füzetben Portarius testvér kalauzolja a családot, a kulcsok alakjaival jelöltük meg a helyszínhez tartozó feladatokat. A feladatok különböző korosztályoknak készültek, így minden család és családtag talál benne magának megfelelőt!

Ha esetleg egy-egy feladat megoldása a szülők segítségével sem sikerül, nyugodtan forduljanak a helyszíneken jelenlévő kollégáinkhoz, vagy nyissák meg ezt a dokumentumot (pdf).

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Kellemes időtöltést és izgalmas felfedezéseket kívánunk Nektek Pannonhalmán!

Nemzeti Kulturális Alap

A füzet a 2011-ben elnyert Múzeumpedagógiai Nívódíjnak köszönhetően valósult meg, az NKA támogatásával.

A program időtartama kb. 2 óra
Ajánlott korosztály 6 éves kortól
Belépődíj 4000 Ft/család (2 szülő és a 18 év alatti, iskolás korú gyermekeik)
Helyszín Pannonhalmi Apátság épülete

Szabad ég alatt a monostor körül

Önálló séta az Arborétumban és a Boldog Mór-kilátóhoz. Mindennapi és kevésbé ismert növények mutatkoznak be a program feladatain keresztül. A sétához foglalkoztató füzetet biztosítunk.

A felfedező füzet feladatai és információi segítenek abban, hogy a gyerekek, szüleik, nagyszüleik közösen ismerjék meg a Pannonhalmi Főapátság természeti környezetét, s mindeközben jól érezzék magukat.

A „Szabad ég alatt a monostor körül!” című családi vezető füzetben lévő feladatokat különböző élménypontokon kell megoldani, melyek felfedezésében a füzetben található térkép nyújt segítséget a családnak. A feladatok különböző korosztályoknak készültek, így minden család és családtag talál benne magának megfelelőt!

Az egyes feladatokhoz kapcsolódóan még több információt, érdekességet találhatnak az alábbi dokumentumban.
Letölthető pdf

Ha esetleg egy-egy feladat megoldása a szülők segítségével sem sikerül, nyugodtan forduljanak a TriCollis Fogadóépületben lévő kollégáinkhoz!
Megoldókulcs a füzethez

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Kellemes időtöltést és izgalmas felfedezéseket kívánunk Nektek Pannonhalmán!

Ajánlott korosztály 6-18 éves diákok és a felnőtt családtagok
Füzet ára 500 Ft/db