Arcus Temporum XV – Pannonhalmi Művészeti Fesztivál

2019. augusztus 23 – 25.

Pannonhalmi Főapátság

Az Arcus Temporum XV kortárs művészeti fesztivál a Pannonhalmi Főapátság kulturális és spirituális kínálatának a zászlóshajója. A háromnapos összművészeti fesztivál programja a szerzetesi imádságok ritmusa köré épül, mert a bencés szerzetesközösség szeretné mindenkinek felkínálni a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon és belemerüljön abba, amit nap mint nap végez. A Főapátság 2019-es kulturális évadának „Csend” tematikája a fesztivál ívében is kiemelt szerephez jut. A klasszikus és kortárs zeneművek kalauzolásában a mélység és a csend felé indulunk el: John Cage, Johann Sebastian Bach, Dimitrij Sosztakovics, Claude Vivier, Olivier Messiaen, Arvo Pärt, Torú Takemitsu, Jehan Alain vezetésével.

Az Arcus Temporum Fesztiválon fellépnek fiatal hazai tehetségek – Homoki Gábor, Ránki Fülöp, Zemlényi Eszter -, és igazi kuriózumot képvisel a Kremerata Baltica a méltán elismert, Ligeti Ensemble, a Keller Quartet, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, Vashegyi György, Keller András, Rácz Zoltán mellett a fellépők sorában. A fesztivál nemzetközi díszvendége: Gidon Kremer, hegedűművész.

A zenei fókusz mellett 2019-ben is az irodalom, képzőművészet és spiritualitás egysége alkotja a műsorstruktúrát, melyhez a főapátság különleges terei teremtik meg az egyedi és megismételhetetlen atmoszférát.
Az idei fesztivál házigazdája: Gálffi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, díszvendége: Takács Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító.

Részletes program a www.arcustemporum.com weboldalon!

Jegyvásárlás: jegymester.hu