Gyros-parti a szeretet nevében Nagydémen

Összefogtak a Volánbusz Zrt. munkatársai és a veszprémi Németh Autószervíz a nagydémi Jelenlét Pont kis pártfogoltjaiért. Gyros-partit rendeztek a gyerekeknek, ami olyan jól sikerült, hogy a családok már alig várják a következő alkalmat. Az eseményen mintegy hetvenen vettek részt, többségük most először kóstolt ilyen ételt.

Izgatott gyerekekkel és szülőkkel telt meg még november elején a nagydémi Jelenlét Pont. Gyros-partira hívták a családokat. A Volánbusz dolgozói ajánlották fel, hogy vendégül látják a nagydémieket. A segítség nem előzmény nélküli. A Jelenlét Pont vezetőjének, Csetényi-Guba Marának a férje, Csetényi Károly már többször támogatta önkéntes munkával a közösségi ház programjait, így személyesen is találkozott a családokkal, gyermekekkel. Sorsuk mélyen megérintette, ezért a közlekedési társaság szakszervezeti vezetőjeként kezdeményezte, hogy néhány munkatársával támogassák őket.

A felhívására azonnal jelentkezett Al-Mawed Mustafa és felesége Emőke, akiknek éttermi tapasztalatuk is van, és elkezdődött a szervezés. Mustafáék hozták a szaktudásukat, Károly és a Jelenlét Pont munkatársai pedig a lelkesedésüket, amiből végül egy élménydús közösségi program született. A gyros-partit a Németh Autószervíz is támogatta, a Volánbusz pedig apró ajándékokat küldött az eseményre.

A résztvevők örömmel kóstolták az új ízeket, hisz korábban szinte egyikük sem evett még gyrost. Láthatóan azonban ízlett nekik az étel, hisz sok gyermek még repetáért is sorba állt. A visszajelzések alapján pedig elmondható, biztosan nem ez volt az utolsó ilyen összejövetel a házban.