Pannonhalmi Jazznyár – „Vendégségben”

Szent Benedek elképzelése nyomán a bencés monostorok a vendégfogadás és a találkozás helyei. Olyan pontok, ahol vendégszeretet fogadja az érkezőt. Pannonhalma szándéka szerint a vendégség mélyebb az egyszerű találkozásnál: annak felfedezése, hogy a találkozás és a befogadás tapasztalata átformál vendéget és vendéglátót egyaránt. A kifinomult borok, a minőségi gasztronómia, a természeti-épített környezet és az igényes jazz-zene összhangzatát megteremtő Pannonhalmi Jazznyár az elmúlt csaknem másfél évtizedes történetében igyekezett mindvégig betölteni ezt a küldetést: olyan emlékezetes alkalmak alkotják e koncertsorozatot, amelyek a közönség, a fellépők és a szervezők mátrixában az összes szereplő egymás közötti viszonyára hatást gyakorolnak, és mindenkiben maradandó élményt hagynak. Talán hangsúlyozni sem szükséges, hogy egy negyedévnyi „eszméletvesztést” eredményező pandémia után mekkora a jelentősége annak, hogy ezt a missziót az idei évadban is teljesítsük.

Épp a fentiek miatt kifejezetten izgalmas kihívás a szezon jazzkoncertjeit a főapátság idei kulturális tematikájának megfeleltetni. A „Vendégségben” gondolatisága remek lehetőség a műsor kialakításánál, hogy összeszokott zenekarokhoz társítsunk rendkívüli énekeseket és/vagy hangszeres szólistákat, nációk és kultúrák között építsünk hidakat, stílusirányzatokat vegyítsünk az egész sorozaton vagy akár egyetlen koncerten belül, hogy végül mindnyájan felfedezhessük e sokszínű vendégség tapasztalatát magunkban s egymásban, és kivételes találkozásokban lehessen részünk. Ehhez kínál 2020 „még megmaradt” nyarán összesen 6 csodálatos estét a Pannonhalmi Jazzterasz a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kóstolóteraszán nagyobb létszámú zenekarokkal, illetve hangtömegben és látványban egyaránt exponáltabb eseményekkel, a VIATOR Jazzvacsorák a VIATOR Apátsági Étteremnél bensőségesebb hangulattal, intimebb előadásokkal a színvonalas tányérszervizes vacsora „főételeként”, valamint a kormányzat járványügyi rendelkezéseinek és feloldásainak tükrében folyamatos átszervezések és újratervezések nyomán életre hívott Pannonhalmi Jazz- & Gasztromajor a PAUSA Apátsági Kávéház és a Pannonhalmi Apátsági Galéria közös udvarán muzikális-kulináris utazásokkal, amelyekre mind bizalommal hívjuk és szeretettel várjuk kedves Vendégeinket.

 

 

 

 

 

Hosszú esztendők óta s így most is hálával, örömmel és büszkeséggel teszünk említést a 2020-as ígéretes zenei felhozatal megvalósításához elévülhetetlen segítséget nyújtó és a jelen helyzetben végtelen türelmet tanúsító partnerekről, akik között továbbra is ott szerepel a jazzszezon fő mecénásának számító AUDI Hungaria, a koncertsorozat ötletének felmerülésétől kezdve támogatást nyújtó s a pannonhalmi bencés borok kizárólagos magyarországi kereskedőjeként működő Bortársaság, valamint a médiaszponzori szerepvállalásban jeleskedő Kisalföld napilap és a Győr+ Média.

Főtámogatónk:

 

 

 

Támogatónk:

 

 

Médiatámogatók:

 

 

 

PANNONHALMI JAZZNYÁR 2020

VIATOR JAZZVACSORÁK

2020. július 10. péntek 19.30 óra

Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)

Hajdu Klára Quartet – Vendégségben: Szakonyi Milán
Hajdu Klára – ének
Cseke Gábor – zongora
Soós Márton – nagybőgő
Richter Ambrus – dobok
Vendégségben:
Szakonyi Milán – gitár

PANNONHALMI JAZZTERASZ

2020. július 24. péntek 19.30 óra

Helyszín: Pannonhalmi Főapátság pincészetének szabadtéri kóstolóterasza

A program az esőhelyszínen kerül megrendezésre: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme

Natalia Kwiatkowska Group – Vendégségben: Lengyelország & USA
Natalia Kwiatkowska (PL) – ének
Wojciech Lichtanksi (PL) – altszaxofon
Łukasz Belcyr (PL) – gitár
Mike Parker (USA) – basszusgitár
Damian Niewinski (PL) – dobok

 

 

 

 

VIATOR JAZZVACSORÁK

2020. július 31. péntek 19.30 óra

Helyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár terasza
(Esőhelyszín: VIATOR Apátsági Étterem és Borbár)

Nexus LineUp – Vendégségben: Svédország & Horvátország
Hofecker Dániel – trombita, szárnykürt
Jámbor Ármin – alt- és szopránszaxofon
Karel Eriksson (SE) – harsona
Gyárfás Péter – zongora
Hrvoje Kralj (HR) – nagybőgő
Gyárfás Attila – dobok

 

 

PANNONHALMI JAZZTERASZ

2020. augusztus 15. szombat(!) 19.30 óra

Helyszín: Pannonhalmi Főapátság pincészetének szabadtéri kóstolóterasza

A program az esőhelyszínen kerül megrendezésre: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme
Munkatársak és a látogatók egészségének védelme érdekében a Főapátság zárt tereiben a rendezvények alkalmával a szájmaszk viselése kötelező. Együttműködésüket és megértésüket köszönjük.

Mörk – Vendégségben: Borbély Mihály
Zentai Márk – ének
Novai Gábor Jr. „Novan” – billentyűs hangszerek
Szeifert Bálint „Jason” – basszusgitár
Szabó Dániel Ferenc – dobok
Vendégségben:
Borbély Mihály – szaxofon

 

 

 

PANNONHALMI JAZZTERASZ – Vendégségben: ARCUS TEMPORUM

2020. augusztus 21. péntek 19.30 óra

Helyszín: Pannonhalmi Főapátság pincészetének szabadtéri kóstolóterasza
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Bencés Gimnázium díszterme)

Nagy János Trió – Vendégségben: Franciaország
Nagy János – billentyűs hangszerek
Frankie Látó – hegedű
Joubert Flóra – dobok
Vendégségben:
Vincent Mascart (FR) – szaxofon
Dominique di Piazza (FR) – basszusgitár

 


PANNONHALMI JAZZ- & GASZTROMAJOR

2020. szeptember 5. szombat(!) 19.30 óra

Helyszín: PAUSA Apátsági Kávéház és Pannonhalmi Apátsági Galéria belső udvara
(Esőhelyszín: Pannonhalmi Főapátság biomassza-fűtőműve)

Random Trip feat. Mohai Tamás, Péterffy Lili, Vavra Bence –
Vendégségben: Pannonhalmi Apátsági Sörfőzde
Delov Jávor (Turbo) – dobok
DJ Q-Cee – lemezjátszó, beatbox
Bata István (Makám, Sena, Kéknyúl) – basszusgitár
Gátos Iván (Váczi Eszter Quartet, Stinky Bugs) – billentyűs hangszerek
Vendégségben:
Mohai Tamás (Boom Boom) – gitár
Péterffy Lili (Vasovski, NB) – ének
Vavra Bence (Talk2Night, Fool Moon) – ének
Kállay-Saunders András – rap

BELÉPŐJEGY

A Pannonhalmi Jazzterasz és a Pannonhalmi Jazz- & Gasztromajor eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 3.500,- Ft/fő, amely tartalmaz egy logóval ellátott kristály kóstolópoharat és egy köszöntőitalt, továbbá jogosít az adott koncerten történő részvételre!

A VIATOR Jazzvacsorák eseményeire érvényes belépőjegy ára egységesen bruttó 8.000,- Ft/fő, amelyből bruttó 5.000,- Ft/fő az étterem gondosan válogatott alapanyagokból összeállított ételeinek alkalmi kínálatából és itallapjáról történő fogyasztás árába beszámításra kerül!

JEGYVÁSÁRLÁS

A nagy érdeklődésre és a helyek korlátozott számára való tekintettel mindegyik rendezvénysorozat koncertjeinek látogatása az előző évek gyakorlatát követve kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges. A jegyértékesítést az idei esztendőben immár saját online-felületre tereljük, hogy a vásárlást megkönnyítsük és hatékonyabbá tegyük. Az idei jazzévad koncertjeinek belépőjegyei 2020. június 29. hétfőtől az alábbi linken vásárolhatók meg a Barion fizetési kapuján keresztül történő bankkártyás tranzakcióval:

www.pannonhalmifoapatsag.hu/jegyvasarlas

FIGYELEM! A VIATOR Jazzvacsorák eseményeire történő jegyvásárlás esetén az asztalfoglalást a tranzakciónkénti jegyszámnak megfelelőn rögzítjük. Amennyiben ettől eltérő módon kíván asztalt foglalni, úgy tisztelettel kérjük, hogy asztalfoglalási igényeit szíveskedjen közvetlenül az étteremmel egyeztetni az alábbi elérhetőségeken. Az online-jegyvásárlással kapcsolatos egyéb kérdésekkel keresse a TriCollis Foglalási Központ munkatársait, akik készséggel állnak szíves rendelkezésére.

TRICOLLIS FOGLALÁSI KÖZPONT
Cím:          H-9090 Pannonhalma, Vár 1.
Tel.:           +36/96/570-191
E-mail:      info@osb.hu
Web:         www.pannonhalmifoapatsag.hu

VIATOR APÁTSÁGI ÉTTEREM ÉS BORBÁR
Cím:          H-9090 Pannonhalma, Vár 1.
Tel.:           +36/96/570-200
Mobil:        +36/30/213-6000
E-mail:      viator@viator.co.hu
Web:         www.viator.co.hu

TRANSZFER

A megyeszékhelyről indulók és oda érkezők számára mindegyik koncert esetén transzferlehetőséget biztosítunk. A győri Városháza mellől 18.30 órakor modern, kényelmes, légkondicionált autóbusz indul az adott rendezvényhelyszínre, majd a program után kb. 22.00 órakor vissza. A buszjegy ára bruttó 2.500,- Ft/fő/retúr.

Kérjük Kedves Vendégeinket, hogy az utazásra vonatkozó helyigényüket a TriCollis Foglalási Központ elérhetőségein legkésőbb az érintett koncertet közvetlenül megelőző hétfőig külön jelenteni szíveskedjenek, ennek hiányában a transzferlehetőséget nem tudjuk garantálni!
A minimális utaslétszám 8 fő!

SZÁLLÁS

A Cseider-völgyben felépült, a Viator Étterem és Borbár irányából gyalogosan is megközelíthető Szent Jakab Vendégház (www.szentjakabhaz.hu) ideális lehetőség azoknak, akik a késő esti órákban vagy a közös borfogyasztás miatt már nem szeretnének útra kelni, netán a szórakoztató program után helyben keresnek pihenőhelyet.

Mindenkit nagy „VendégSzeretettel” várunk!