Gondolkodtál-e már azon, hogy te is lehetnél szerzetes?
Még nem döntöttél, de nem szeretnél tétlenkedni sem?
Örömmel fogadnál lelki olvasmányokat, imádságokat, szerzetességgel kapcsolatos filmeket, heti impulzusokat?
Szívesen kapnál további információkat közösségünkről és a pannonhalmi aktualitásokról?
Részt vennél olyan alkalmakon, amik segíthetnek a döntésed meghozatalában?
Megismerkednél másokkal is, akik hozzád hasonló cipőben járnak?

Ha úgy érzed, hogy ezekben a kérdésekben magadra ismertél, akkor jelentkezz a Maurus levelezőlistára!


Miért Maurus?

A hagyomány szerint, ahol a bencések megtelepedtek, az első belépőket Szent Benedek első tanítványairól Maurusnak és Placidusnak nevezték. Így Pannonhalmán is, Szent Mór szerzetest, a későbbi pécsi püspököt. Maurus volt az első magyarországi fiatal, aki csatlakozott a Pannonhalmán megtelepedett bencés közösséghez. Mindannyian, akik az elmúlt bő ezer év során ehhez a közösséghez csatlakoztunk, az ő utódai vagyunk.

 

Mit kínálunk?

Erre a levelezőlistára hetente egy-egy levelet küldünk azoknak, akik érdeklődnek a bencés életforma iránt. Ezek a bejegyzések olyan szerzetességgel kapcsolatos szövegek, gondolatok, imádságok, filmek, amik elsősorban lelki táplálékot kínálnak, továbbá betekintést adnak a pannonhalmi bencés szerzetesélet eseményeibe. Ezen a csatornán küldünk információkat arról is, hogy milyen aktuális programokat kínálunk, amibe becsatlakozva bencés szerzetesekkel és szerzetesség iránt érdeklődőkkel együtt mélyülhet tovább a bencésekről szerzett tudásod, és a saját jövődről való gondolkodásod. A feliratkozást olyan 17-35 éves fiatal férfiaknak javasoljuk, akik szeretnék jobban megismerni a szerzetesi lelkiséget. Ez segíthet a saját döntésed meghozatalában: vajon kövesd-e Maurus példáját, csatlakozz-e egy több mint ezer éves közösséghez, és te is ezt az életutat válaszd magadnak?

Mit kell tenned?

Ha szívesen feliratkoznál a levelezőlistára, írj magadról egy rövid bemutatkozást Imre atyának és Lőrinc testvérnek a hivatas@osb.hu e-mail címre! Fontosnak érezzük, hogy mi, akik hetente egy-egy üzenetet küldünk neked, megismerjünk téged. A lista viszont anonim, és a feliratkozás semmilyen további kötelezettséggel nem jár.