Hogyan érheti el a Főapátságot?

Autóval Budapest vagy Bécs felől az M1-es autópályáról lekanyarodik a Veszprém felé vezető 82-es útra (külön tábla is jelzi Pannonhalmát). Pozsonyból az M15-ös autópályán, Balaton felől Veszprémen keresztül szintén a 82. számú főúton érhető el. Székesfehérvár felől a 81. számú útról Kisbér-Mezőörs felé, Szombathelyről pedig az M86-os autóúton érdemes Pannonhalmára jönni.

Menetrend szerinti autóbusszal Győrből, az autóbusz-pályaudvarról minden nap 8.10, 10.10 és 12.10 órakor, valamint 14.10-kor is Pannonhalmi Főapátság (Vár főkapu) végállomással. A többi járat a városba érkezik, ahonnan negyedórás sétával változatos és kitáblázott gyalogutakon közelíthető meg a Főapátság. Budapestről nincs közvetlen buszjárat sem Győrbe, sem Pannonhalmára.

Vonattal a Győrből Veszprémbe (Bakonyszentlászlóra ill. Zircre) induló szerelvények érintik Pannonhalma vasútállomását, ahonnan mintegy két kilométeres séta a Főapátság.

Latogatóinknak

Parkolási lehetőségek

Személyautók, buszok részére a Viator Étterem melletti parkolóban biztosítunk lehetőséget parkolásra. Az Arborétumba és Gyógynövénykertbe érkezők a levendulamezők alatt, a biomassza fűtőmű előtt állhatnak meg. A Gyógynövénykert mellett ezen kívül további kijelölt parkolóhelyek is találhatóak a térképen jelzett helyen. Telítettség esetén munkatársaink a helyszínen elkalauzolják Önt a megfelelő parkolóhelyre. További információt a (96) 570 191-es telefonszámon vagy az info@osb.hu e-mail címen kaphat.

Tudta-e, hogy a Pannonhalmi Főapátságtól légvonalban

Róma
775

Budapest
99

Bécs
120

Pozsony
87

Prága
375

Belgrád
373

kilométerre fekszik?

Pannonhalmi Főapátság