Az EGYH-KCP-17-P-0110 számon nyilvántartott pályázatban szereplő technikai eszközök a Pannonhalmi Bencés Gimnázium operatőr szakkörének két tevékenységét támogatják.

Egyrészt helyi közvetítést, főként a Pannonhalmi Bazilikában zajló események – szentmisék, koncertek – kivetítését olyan helyeken, ahol akadályozott a láthatás (pl. a szentély, oldalhajó, torony alatti terület). Ezek hétről hétre ismétlődő diákmisék, de az ünnepi liturgikus alkalmak is ilyenek például húsvétkor. Kivetítőket, LED TV-t, kábeleket, hordládát, átalakítókat tartalmaz ez a csomag.

Másrészt a gimnázium rendezvényeinek televíziós közvetítését és internetes streamelését a bazilikából, ill. a díszteremből. Ez a felhasználás elsősorban a gimnázium kulturális eseményeire, előadásokra, koncertekre vonatkozik. Kamerákat, mixereket, hordládákat, streamert tartalmaz ez a csomag. A diákmiséken a diákok mindannyian láthatják a szentmise eseményeit hétről hétre, ünnepi szentmisén minden hívő ugyanígy láthat mindent. A bazilika teltházas koncertjein biztosítva lesz minden helyről a láthatás.

A gimnázium péntek esti előadásaiba be tudnak kapcsolódni a diákok szülei, ill. öregdiákjaink az internetes közvetítés révén szintén hétről hétre.

A fenti célok megvalósításhoz beszerzett Black Magic eszköz teszi lehetővé a televíziós közvetítést, ill. az internetes streamelést. A hordozható dobozban tárolt eszköz hang keverésére és élővágásra is alkalmas. 8 kamerát (4 hdmi, 4 sdi bemenet) tud fogadni egyidőben. A kamerák, ill. az operatőrök közti kommunikációt az utasító rendszer révén tudja irányítani a rendező. A vágást segítő képernyőn 8 kamera képét lehet egyszerre, megosztva látni, amelyekből a rendező tudja kiválasztani a megfelelőt. A képernyő és a hozzátartozó vezérlő a kép a feliratozását is támogatja.

Pannonhalma, 2018. június 19.