Kedves Munkatársaink, Öregdiákjaink, Oblátustestvéreink, Híveink, Kedves Barátaink mindannyian!

Hortobágyi T. Cirill atyának, Szent Márton Monostora nyolcvanhetedik apátjának benedikálására 2018. március 21-én, Szent Benedek Atyánk ünnepén a 11 órakor kezdődő szentmise keretében kerül sor Pannonhalmán.

Az ülőhelyek korlátozott száma miatt ezen a liturgián a Bazilikában csak a névre szólóan meghívott vendégeink tudnak részt venni. Közéjük tartoznak a bencés család tagjai: bencés szerzetesközösségünk, közeli barátaink, egyházi és közéleti személyiségek, valamint az oblátusközösség, diákszövetség, plébániáink és különböző munkaterületeink képviselői.

Ugyanakkor szeretnénk, ha mindazok, akik Pannonhalmával kapcsolatban állnak, osztoznának velünk nagy ünnepünkben. Szeretettel várjuk tehát minden barátunkat 2018. március 21-én, szerdán 11 órára a Bazilika előtti térre, ahol kivetítő segítségével bekapcsolódhatnak az apátbenedikálás liturgiájába.

Kérjük, részvételi szándékukat az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezzék. A torony előtti térre való belépésre csak érvényes regisztrációval van lehetőség.

A regisztráció határideje: 2018. március 14.

Vendégeink a főapátság Várkörről nyíló látogatóbejáratán keresztül tudják megközelíteni a torony előtti teret 10:45-ig. Eső esetén a kivetítőt a Főkönyvtár dísztermében állítjuk fel. Autóikat a kertészet mellett található parkolóban tudják elhelyezni.

A főapátság munkatársai szívesen állnak vendégeink rendelkezésére további információkkal az info@osb.hu címen.

Adja az Úr, hogy Szent Benedek atyánk nagy családja Cirill főapát úrral, szerzetesközösségünkkel és minden barátunkkal együtt a békesség és a kiengesztelődés eszköze lehessen hazánk és minden embertársunk javára.

Asztrik főapát
Pannonhalma, 2018. február 22.

Tájékoztatás Hortobágyi T. Cirill főapát úr benedikálásáról