A Pannonhalmi Főapátság Közhasznú Alapítvány a „Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása” című felhívásra benyújtott GINOP-1.3.4-17-2019-000010 azonosítószámú projekt keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt címe: A Szigetköz-Győr-Pannonhalma turisztikai térség fejlesztése és pozicionálása

A támogatás összege: 28.439.500 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt befejezésének dátuma: 2022.06.30.

A projekt

Térségi tematikus csomagajánlatok, programcsomagok kidolgozása, összeállítása (a kínálati elemek összeállítása értékesíthető termékké). Üzleti turizmusra fejlesztett szolgáltatáscsomagok kidolgozása a térség spirituális, kulturális és aktív attrakcióira, illetve a projekt során végzett kutatómunka eredményeire építve.

A cél egyrészt készíttetni egy olyan felmérést, melyben szerepelnek azok a helyi termelők, melyek bevonhatóak a turisztikai kínálatfejlesztésbe. Másrészt felmérés készül a térség tradícionális gasztronómiai kultúrájáról, az elérhető specifikus ételekről. A felmérések alapján egyrészt készül egy olyan ajánló, mely a térségben található éttermeknek jelent útmutatást arra vonatkozóan mivel tudnak hozzájárulni a hagyományos gasztro kínálat fejlesztéséhez, továbbá egy ajánlás számukra, hol tudják beszerezni az ételekhez szükséges minőségi helyi alapanyagokat. A turisták számára a fentiek alapján készül egy receptgyűjtemény, mely segít nekik „hazavinni” a helyi ízeket.

A cél a térségben működő vendéglátó egységek, főként éttermek minőségi és szolgáltatási színvonal szempontú felmérése és értékelése, amely tanulmány egyben iránymutatást ad a minőségi sztenderdeknek való megfeleltetésnek, ezáltal egységes, a látogatók gasztro élményét javító fejlesztési javaslatokat fogalmaz meg a helyi szolgáltatók számára.