Zarándok Akadémia a Pannonhalmi Főapátságban

Hortobágyi T. Cirill főapát fővédnökségével rendezik meg 2024. február 2-3. között a III. Zarándok Akadémiát a Pannnonhalmi Főapátságban, a pannonhalmi szerzetestemplom felszentelésének 800. évében. A szakrális-spirituális látogatómenedzsment műhelytalálkozóra szakmai és egyházi szereplőket, a desztinációk látogatómenedzsmentjében érintett kollégákat, zarándokút-állomások és útvonalak üzemeltetőit, valamint utazásszervezőket várnak. Jelentkezni 2024. január 28-ig lehet.

Az idei, 2024-es Zarándok Akadémia az út, az úton levés szimbolikáját járja körül. A résztvevőket Hortobágyi T. Cirill főapát köszönti és vezeti be az útonlét tematikájába. A műhelytalálkozón Dejcsics Konrád atya, a Főapátság kulturális igazgatója mutatja be a 800 éves Szent Márton-bazilikát és előadást tart az „Az út, mint cél” témában. A Zarándok Akadémián Tanai Péter a Pannonhalmi Főapátsági Múzeum igazgatója bemutatja az ország egyik legnagyobb ásványtárának tartott pannonhalmi gyűjteményt. Gérecz Imre atya pedig Tóth Brúnó szerzetestestvérrel közös kötetükről, az „Átmenet – Zarándok tapasztalatok” című könyvről beszélget a jelenlévők.

A műhelytalálkozón részt vesz és előadást tart mások mellett Anton Wintersteller, az ausztriai Szent Jakab Zarándokutak Egyesületének elnöke, aki az út tartalmáról, dimenzióiról és nyomairól szól. A fórumon szervezett kerekasztal beszélgetéseken olyan neves szakemberek osztják meg tapasztalataikat és gondolkodnak együtt a résztvevőkkel, mint például Méhes Márton, a bécsi Collegium Hungaricum igazgatója, a bécsi magyar intézet nemrég kinevezett vezetője, Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szakmai és tudományos főigazgató-helyettese, vagy Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő, a bécsi GD Consulting tanácsadó iroda vezetője, turisztikai szakblogger.

A részletes program megtalálható a Zarándok Akadémia honlapján.

Jelentkezni pedig ezen az oldalon lehetséges.