Főapátsági Orgonahangverseny-sorozat

Lévai Kamilla orgonaművész húsvéti koncertje

Időpont: 2024. április 1., hétfő 15:30
Helyszín: Szent Márton-bazilika

Műsoron:
Johann Sebastian Bach: C-moll Prelúdium és Fúga BWV 546
Olivier Messiaen: Offrande au Saint Sacrément
Georg Muffat: Toccata Decima
Georg Muffat: Passacaglia
Jan Welmers: Passacaglia
Johann Sebastian Bach: D-moll Concerto BWV 596

Lévai Kamilla 4 évesen kezdett zongorázni. Bachelor diplomáját a budapesti Zeneakadémián, majd mesterdiplomáját a krakkói Krzysztof Penderecki Zeneakadémián szerezte. Jelenleg a Łódź-i Zeneakadémia „Młodzieżowa Akademia Muzyczna” programjában tanul.
Zongoratanárként és korrepetitorként dolgozott a Komáromi Egressy Béni Zeneiskolában. Jelenleg két zeneiskolában oktat és vállal korrepetitori feladatokat, valamint a Krakkó főterén található Balettiskola korrepetitora, zongorakísérője. Mindemellett a krakkói Főkonzulátuson működő magyar iskola és óvoda ének-zene tanára és orgonistája.
Művészeti eredményei közül kiemelkedik a 2019-es második helyezése az Írországban rendezett Nemzetközi Orgonaversenyen, a 2020-as Białystok-i versenyen bejutott a legjobb 8 döntős közé, valamint 2021-ben második helyezést ért el a „France Music orgona kategóriájában. Koncertezett a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, az amszterdami és az utrechti Konzervatórium Festival Oude Muziek rendezvényein, továbbá számos lengyel városban.

Teljesárú belépőjegy: 4500 Ft
Diák-, nyugdíjas jegy: 2500 Ft
Jegyvásárlás

Kedves Vendégeink, a hangversenyre a belépés a főkapu felől történik, ahonnan a Szent Márton-bazilika 5 perc sétára található, ezért kérjük, időben érkezzenek. A jegyek nem helyre szólnak, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
A hangverseny időtartama 60 perc.

A szereplő- és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Támogatók: