Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek Pannonhalmán

Kit keresel? Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek - 2021. április 14. – május 19.

„Akik hittek [Péter] szavának, azok megkeresztelkedtek. […] Állhatatosak voltak az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyértörésben és az imádságban. […] Mindazok, akik hittek, egy közösséget alkottak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, és a kapott pénzt szétosztották, ahogy kinek-kinek éppen szüksége volt rá. Napról napra állhatatosan, egy szívvel ott voltak a Templomban.” (ApCsel 2,41-42.44-46)

Kiknek ajánljuk?

Olyan 18-35 év közötti egyedülálló férfiaknak, akik keresik Istent és a saját útjukat, akiket foglalkoztat a szerzetesi élet vagy papi szolgálat lehetősége, akik még nem hozták meg a döntést, hogy milyen élethivatás mellett kötelezzék el magukat, és nyitottak arra, hogy a húsvéti időben a lelkigyakorlatot végzők közösségében együtt gondolkodjanak a szerzetesélet alapvető témáiról.

Mit kínálunk?

Húsvét és Pünkösd ünnepe között irányítsuk figyelmünket az első jeruzsálemi keresztényekre, akik állhatatosak voltak az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyértörésben és az imádságban. Ezt az apostoli életet szeretnék saját koruknak megfelelően megvalósítani a szerzetesek. Arra hívunk, hogy a húsvéti időben bencés szerzetesekkel és más hivatáskeresőkkel közösen beszélgessünk arról, miképpen kaphat helyet ma a Szentírás olvasása, az imádság, a közös küldetésünkért végzett munka, a közösségi élet, az önismeret és a megkülönböztetés annak az életében, aki szeretne szabadon Isten mellett dönteni, és egy közösségben neki ajándékozva magát elköteleződni.

A húsvéti időben hat online közös estét kínálunk:
április 14.
április 21.
április 28.
május 5.
május 12.
május 19., szerdánként 19.30-tól 21.00-ig.

Olyanok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy ezekbe végig bekapcsolódnak. Szeretnénk a saját szerzetesi tapasztalatinkat megosztani, és a résztvevőket is arra bátorítjuk, hogy egymásra nyitottan vegyenek részt a megosztásokban és a közös lelkigyakorlatos munkában.

Az online alkalmakat – amint erre lehetőség nyílik – egy személyes találkozással szeretnénk elmélyíteni a Pannonhalmi Főapátságban.

Kik vezetik?

A lelkigyakorlatot három bencés szerzetes gondozza: Imre atya a pannonhalmi közösség magisztere, aki a szerzetesség iránt érdeklődőkkel és a szerzetesi képzésben részesülő, frissen belépett testvérekkel foglalkozik. Lőrinc testvér, aki nemrég tette le örökfogadalmát. Fülöp testvér, aki egyszerű fogadalmasként tanulmányait végezve készül a teljes elköteleződésre.

Nézd meg kisfilmünket is!

Jelentkezés

Hogyan jelentkezz?

A lelkigyakorlat során Michael Casey Sem rabszolgák, sem gyermekek címmel megjelent előadásgyűjteményét használjuk. Ezt Budapesten a Benedictinus ajándékboltban (V. kerület, Károlyi utca 19.) vagy webshopunkban is beszerezheted. A lelkigyakorlat online alkalmainak nincs más költsége.
Jelentkezés az alábbi űrlapon. Ha kérdésed van, keress meg minket bátran az alábbi e-mail címen: hivatas@osb.hu

Jelentkezési határidő
2021. április 11.

Kedves Érdeklődőnk!

A lelkigyakorlat létszáma betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Pannonhalmi Főapátság további 2021-es lelkigyakorlatait, amelyekre szeretettel várjuk: https://pannonhalmifoapatsag.hu/lelkigyakorlatok/. A lelkigyakorlatok@osb.hu címen pedig további információkkal állunk rendelkezésére.


Tisztelettel:
a főapátság szerzetesei