Kitartóan tekernek a beteg gyerekekért a bencés öregdiákok

Az út háromnegyedét már letudták, túl vannak néhány embert és kerékpártpróbáló napon, de továbbra is töretlen lelkesedéssel haladnak Lisszabon felé a Pannonhalmi Bencés Gimnázium öregdiákjai. A fiatalemberek a 2023. augusztus eleji Ifjúsági Világtalálkozóra igyekeznek és kerékpáros zarándoklatukkal a Bethesda Gyermekkórházban ápolt, mozgásképtelen gyerekek javára gyűjtenek. 1,2 millió forint összegyűjtése a céljuk, amiből a kórház az ellátáshoz szükséges két speciális eszközt szerezhetne be.  

Az adományokat a Bethesda Gyermekkórház oldalán várják: https://bka.hu/online-adomanyozas-fooldal/ A megjegyzés rovatba a „Lisszabon” szót kell beírni, mert az intézmény így azonosítani tudja a kimondottan a speciális eszközökre tett felajánlásokat. A kitűzött célösszeg több mint felét már összegyűjtötték, de remélik, hogy az elkövetkezendő napokban még érkezik támogatás a beteg a gyerekek javára.

Forrás: facebook.com

Közben pedig egyre közelebb úti céljuk, Lisszabon is. A 40 napos zarándoklatnak június 25-én hajnalban Hortobágyi T. Cirill főapát áldásával Pannonhalmáról, egykori alma materükből vágott neki Knáb András, Nádudvary Csongor, Szép M. Levente, Bódy Ágoston és Geri Kolos. Kolos egyéb kötelezettségei miatt csak Münchenig tudott társaival tartani, Ágoston pedig az út felénél kényszerűségből szállt ki, térdproblémái miatt. Abban bíznak azonban, hogy még vissza tud csatlakozni hozzájuk.

„Úgy érezzük teljesen belejöttünk a tekerésbe. Összerázódtunk, van egy nagyjából kialakult napirendünk és a kilométereket, szintkülönbségeket – bár továbbra is kihívást jelentenek, főleg a hőség miatt – könnyebben vesszük” – mesélte Csongor. A napjaik között vannak lazábbak és eléggé túlfeszítettek is. Az eredeti tervek szerint átlagosan napi 90-120 kilométert bicikliztek volna, egy-egy 30-60 kilométeres pihenőnappal megtűzdelve az utat. De ahogy a mondás is tartja: „Ember tervez, Isten végez.” Volt ugyanis, hogy a kiszemelt szálláson nem fogadták őket, így két napnyi utat, mintegy 180 kilométert teljesítettek egy alatt, hogy legyen fedél a fejük felett.

Forrás: facebook.com

Túl vannak néhány defekten, kisebb szerelésen, de ez sem szegi kedvüket. Egy hét alatt tekerték le az El Caminot és már kevesebb, mint az út negyede van hátra és elérik Lisszabont. Isten áldása kísérje továbbra is a zarándokokat!