Október a gimnáziumban

Mozgalmasan, sok-sok programmal és vidámsággal telt el az október a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban. Például mind a konyhai dolgozók, mind a takarítók vállalták, hogy részt vesznek a nagy tetris-challenge-ben – az egyik eredmény a fenti fotón látható.

A hónapot a Bencés Big Band és a Hanság Big Band október negyedikei közös koncertje nyitotta. Másnap az iskolában nyílt napot tartottunk, ahol az érdeklődők azon kívül, hogy részletes információt kaptak intézményünk működéséről, tanórákon és tárlatvezetésen is részt vehettek. Diákjaink körbekalauzolták az érdeklődőket a legfontosabb helyszíneken, például az ebédlőben is. Akik nem tudtak elmenni az októberi nyílt napra, azokat szeretettel várjuk a november 16-i újabb nyílt napon.

Az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából a diákok egy része az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében Győrben hadisírokat gondozott, a 9. évfolyam pedig a Rákóczi Szövetség közreműködésével Pozsonyban járt az ünnepi megemlékezésen.

Október 11-én Csanád Máté részecskefizikus tartott előadást Részecskegyorsítókkal az ősrobbanás nyomában címmel. (Az előadás az alábbi linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=iSJvzLO_57A&feature=youtu.be)

A Főapátság szervezésben gimnáziumunk sportcsarnoka adott otthont október 15-én Magyarország első gyermekjogi konferenciájának, Csendtől a szóig – Pannonhalmi Gyermekjogi Szimpózium címmel. Cirill főapát megnyitó beszédét itt lehet elolvasni.

Harminchét évnyi kihagyás után, október 19-én a diákság legnagyobb örömére ismét megrendeztük a Diákbált. A Patrona Hungariae Iskolaközpont és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulói is velünk ünnepeltek, táncoltak.

Nemes Csaba a gimnáziumról készített rajzokat a tavalyi Kibékülés című időszaki kiállításra. A rajzokat október 25-től az igazgatói folyosón lehet megtekinteni.

Atlétika csapatunk pedig második helyezést ért el az V-VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjén. Felkészülésük helyszíne a gimnázium sportcsarnoka, amiről itt is megnézhetsz egy rövid videót.