Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek Pannonhalmán

Kit keresel? Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek - 2022. április 20. – június 5.

Benedek a monostort „az Úr szolgálatának iskolájaként mutatja be. Itt megtanulhatjuk, amit eddig még nem tudtunk, vagy újra megtanulhatjuk, amit rosszul sajátítottunk el. Az Úr hegyének meghódítása nagyon nehéz feladat; nehezebb annál, amire a magunk erejéből képesek lennénk. De Benedek szeretné megtanítani, hogyan tegyük, ami a mi dolgunk, és hogyan engedjük meg Istennek, hogy ő is tegye a saját dolgát.” (Michael Casey: Az örök életre vezető út, 24.)

Kiknek ajánljuk?

Olyan 18-35 év közötti egyedülálló férfiaknak, akik keresik Istent és a saját útjukat, akiket foglalkoztat a szerzetesi élet vagy papi szolgálat lehetősége, akik még nem hozták meg a döntést, hogy milyen élethivatás mellett kötelezzék el magukat, és nyitottak arra, hogy a húsvéti időben a lelkigyakorlatot végzők közösségében együtt gondolkodjanak a szerzetesélet alapvető témáiról.

Mit kínálunk?

Húsvét és Pünkösd ünnepe között engedjük, hogy Szent Benedeknek a szerzetesközösségbe belépőkhöz írt buzdítása vezesse gondolatainkat!

A húsvéti időben legyen Michael Casey atya Az örök életre vezető út című könyve a lelki olvasmányunk, amelyet elolvasunk és közösen feldolgozunk.

Arra hívunk, hogy a húsvéti időben bencés szerzetesekkel és más hivatáskeresőkkel közösen beszélgessünk arról, mire ösztönöz bennünket Szent Benedek buzdítása, miképpen kaphat helyet ma a Szentírás olvasása, az imádság, a közös küldetésünkért végzett munka, a közösségi élet, az önismeret és a megkülönböztetés annak az életében, aki szeretne szabadon Krisztus mellett dönteni, és – egy közösségben neki ajándékozva magát – elköteleződni.

A húsvéti időben hét online közös estét kínálunk:
április 20.
április 27.
május 4.
május 11.
május 18.
május 25.
június 1., szerdánként 19.30-tól 21.00-ig.

Azok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy az összes online közös estébe bekapcsolódnak. Mi, szerzetesek szeretnénk a saját szerzetesi tapasztalatinkat megosztani, és a résztvevőket is arra bátorítjuk, hogy egymásra nyitottan vegyenek részt a megosztásokban és a közös lelkigyakorlatos munkában.

Az online alkalmakat 2022. június 3-5. között – Pünkösd hétvégéjén - egy személyes találkozással szeretnénk elmélyíteni a Pannonhalmi Főapátságban.

Kik vezetik?

A lelkigyakorlatot három bencés szerzetes kíséri: Imre atya a pannonhalmi közösség magisztere, aki a szerzetesség iránt érdeklődőkkel és a szerzetesi képzésben részesülő, frissen belépett testvérekkel foglalkozik. Lőrinc testvér, aki nemrég tette le örökfogadalmát. Fülöp testvér, aki egyszerű fogadalmasként tanulmányait végezve készül a teljes elköteleződésre.

Nézd meg kisfilmünket is!

Jelentkezés

Hogyan jelentkezz?

A lelkigyakorlat során Michael Casey Az örök életre vezető út címmel megjelent elmélkedésgyűjteményét használjuk. Ezt katolikus könyvesboltokban, vagy webshopunkban is beszerezheted. A lelkigyakorlat online alkalmainak nincs más költsége.
A pannonhalmi napokra 5000 forint hozzájárulást kérünk.

Jelentkezés az alábbi űrlapon. Ha kérdésed van, keress meg minket bátran az alábbi e-mail címen: hivatas@osb.hu

Jelentkezési határidő
2022. április 17.