Ora et labora – Önkéntes napok Pannonhalmán szerzetesség iránt érdeklődőknek

2024. július 1-11.

Mire hívunk?

Hogy tölts el néhány júliusi napot hozzád hasonló fiatalokkal a bencés közösség mellett, az imádság és a kétkezi munka ritmusában, és nyerj betekintést egy életteli apátság nyári hétköznapjaiba. Arra hívunk, hogy osztozz az apátsági gyógynövénykert munkáiban, továbbá arra is, hogy az imádság és a közös lelki programok segítsenek téged az elmélyülésben és Isten keresésében.

A megérkezést és ismerkedést követően a hétköznapoknak a szerzetesközösség reggeli és esti zsolozsmája ad keretet; a délelőtt és a délután első fele a hat órát kitevő önkéntes munka jegyében telik; a délután második felében és este pedig a bencés spiritualitásba bevezető, közös lelki programokat szervezünk. Az utolsó napot Szent Benedek atyánk nyári főünnepének szenteljük, a közös programot ünnepi ebéddel zárjuk.

Kiknek ajánljuk?

Az önkéntes napokat 18 és 35 év közötti fiatal férfiaknak ajánljuk, akik szívesen bekapcsolódnak a gyógynövénykert munkáiba, érdeklődnek a bencés szerzetesség iránt, és nyitottak arra, hogy csoportos beszélgetések során együtt mélyüljünk el keresztény hitünkben.

Szállást (korlátozott számú férőhellyel) a Pannonhalmi Bencés Gimnázium épületében biztosítunk.

Tudnivalók

Az önkéntes munka ellentételezéseként a szállás, étkezés és a programon való részvétel ingyenes.

Jelentkezési időszak kezdete: 2024. május 18.

Jelentkezési határidő: 2024. június 25.

Lemondási határidő: 2024. június 28.

További információ: hivatas@osb.hu

Kérjük, hogy regisztrációt követően küldj önéletrajzot a hivatas@osb.hu e-mail címre!