Alpár Balázs sound-designer

Alpár Balázs sound-designer előadása

2019. február 1-jén 20.00 órakor a gimnáziumi Díszteremben Alpár Balázs tart előadást Mindenre KÉPes HANGhatások – avagy mit csinál egy filmzeneszerző? címmel.

Alpár Balázs a Pannónia Filmstúdió és a Kedd Animációs stúdió állandó zeneszerzője és sound designere. Előadásban kitér arra, hogyan keletkezik a filmzene? Mik a funkciói, hogyan segíti a történet-mesélést? Mi az a sound design? Az est folyamán rövid klipeket eltérő zenesávokkal is elemezve vizsgáljuk a kép és hang szerepét, együttes hatását a mozgóképes műfajokban. Beszélgetünk művészeti, üzleti kérdésekről, technológiáról, érdekességekről. És szó lesz arról is, merre halad ma a filmzene, mit kommunikálnak komoly- és könnyűzenei stílusok. Az előadó meglátogat néhány szombati énekórát is.

Alpár Balázs számos filmzene és reklámzene mellett a Müpa, a Klasszik Rádió, és a Virtuózok című tévésorozat hangarculatának megalkotója, az Ultra című HBO-film zeneszerzője. A bécsi zeneakadémián tanult médiazeneszerzést az Oscar-jelölt Klaus-Peter Sattler tanítványaként. Vezetője és billentyűse a 13 fős, hibrid kamaraszimfonikus Fugato Orchestra együttesnek.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!