XIII. Jótékonysági Bencés Bál

XIII. Jótékonysági Bencés Bál

Idén tizenharmadik alkalommal találkozhatunk a Jótékonysági Bencés Bálon. Bálunk rendi fővédnöke Hortobágyi T. Cirill OSB pannonhalmi főapát, világi fővédnöke Ruprecht László kreatív séf, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnöke, háziasszonya pedig Borbás Marcsi számos nagysikerű főzőműsor alkotója és műsorvezetője. A budapesti báli szezon kiemelt eseményének idei jótékonysági célja a pannonhalmi gimnáziumi konyha támogatása.

Nyilván Ön is megtapasztalta már a menzakoszt sajátos báját, adott esetben furcsa, az otthonitól eltérő ízeit, állagait, színeit. Számtalan humoros elnevezést őriz a kollektív emlékezet úgymint betonfőzelék, béemvé-leves, Petőfi-felvágott. Pannonhalma sem kivétel ez alól, ahol a diákság saját benyomásai alapján számtalan elmés ételnevet alkotott: modesztpaszta, robbantott almafa, qpaci kavicsos kolbász, túrórudi-leves.

A diákhumor azonban jótékonyan elfedi azt a küzdelmet, amit Marosi Zoltán konyhafőnök, Szabó Márton szerzetes testvér és a főapátság gazdasági vezetői vívnak nap, mint nap. És amely arról szól, hogyan lehet egészségesen, változatosan és az egyre szaporodó különleges, egyedi étkezési igényeknek is megfelelve etetni 340 örökké éhes kamaszfiút. Tisztában vagyunk vele, hogy egy jótékonysági bál bevétele nem oldja meg ezt a nehézséget, viszont hozzá tud járulni olyan konkrét fejlesztésekhez, amelyek egy 21. századi menza megteremtését elősegítik: akár a nyolcvanéves ebédlő korszerűsítését, akár új önkiszolgálópult kialakítását, akár egy állandó salátabár létrehozását, egyszóval a gimnáziumi étkeztetés reformját.

A Bencés Bál jótékonysági bevételét ennek a célnak a támogatására fordítjuk. A bált 2019. február 16-án a Groupama Aréna rendezvénytermében tartjuk meg.

www.bencesbal.hu

XIII. Jótékonysági Bencés Bál
XIII. Jótékonysági Bencés Bál