Csendes Szilveszter 2019 – Ifjúsági lelkigyakorlat Pannonhalmán

„Külsőleg hallgatunk, de bensőnkben szüntelenül beszélünk. Beszélnek bennünk a kielégítetlen ösztönök, a csillapíthatatlan szükségletek, beszélnek bennünk a kiegyensúlyozatlan érzelmek és hangulatok, és beszél bennünk az önteltség és a dicsőségvágy. A külső csend még nem sokat mond arról, milyen mértékben tanultuk meg a belső hallgatást.” (Anselm Grün: Hallgatni arany)

Kiknek ajánljuk?

A lelkigyakorlatot elsősorban 18-35 éves fiataloknak ajánljuk, akik Jézus megtestesülésének ünnepét követően szívesen időznének néhány napot Isten közelségében, akik az év utolsó napjait csendben és imádságban szeretnék eltölteni, de az asztalközösséget és a fiatalos társaságot is értékelik.

Mi lesz a lelkigyakorlat témája?

Az újév sokak számára a visszatekintés, összegzés, hálaadás, a tervezés ideje. A karácsonyig tartó hajtás után jól esik visszahúzódni a megállás, a gyógyító tétlenség és a pihenés terébe. Az idei évben Pannonhalmán a csend témáját jártuk körül. Az év lezárása jó alkalom arra, hogy a főapátság téli nyugalmában elmerülve önmagunkban is csendet teremtsünk, és ott megszólalhasson Ő, aki a jövő évben is új utakra hív bennünket. A lelki gyakorlatokat és minden más programot a bencés közösség imádságai köré szervezünk, és a liturgiából merítünk inspirációt évvégi hálaadásunkhoz.

A lelkigyakorlat résztvevői ajándékként megkapják a Bencés Lelkiségi Sorozatból Anselm Grün Hallgatni arany című kötetét.

Egyszerű szállást a Szent Jakab Ház zarándokházainak hálótermeiben tudunk biztosítani.

Részvételi díj (szállás és étkezés): 16000 forint / fő

Időpontja: A program 2019. december 30-án késő délután kezdődik, és 2020. január 1-én az ünnepi ebéddel zárul.

A lelkigyakorlat szervezői: Jurinka Szilveszter atya és Gérecz Imre atya

Jelentkezési határidő: 2019. december 15.

Kedves Érdeklődőnk!

A lelkigyakorlat létszáma betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Pannonhalmi Főapátság 2020-as lelkigyakorlatait, amelyekre szeretettel várjuk: https://pannonhalmifoapatsag.hu/lelkigyakorlatok/. A Csendes szilvesztert jövőre is megrendezzük.

Tisztelettel:
a főapátság szerzetesei