Karácsonyi túrós tészta

Adventi videósorozatunkban nem csak lelki, hanem a testi táplálékokra is figyelmet fordítunk. Kezdésnek egy újragondolt klasszikus: úgynevezett papfojtó tészta, túróhab és sütőtök. Gyurik Gábor a Viator Apátsági Étterem séfje újraértelmezte a Karácsony egyik hagyományos fogását, a túrós csuszát. Egyszerű és nagyszerű. A videóban 2 főre főzi le az ételt, de íme a hozzávalók egy család, 4 személy részére: 35 dkg papfojtó tészta 20 dkg túró, 25 dkg tejföl, 2 dl tejszín, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 szál kakukkfű, 15 dkg sütőtök kockára vágva, 2-3 ek pirított tökmag, 4 ek tökmagolaj, só,őrölt bors.