Hideg ellen körömvirág krém!

Hideg ellen körömvirág krém!

A Pannonhalmi Főapátság gyógynövényműhelye, az Officina Sancti Martini feladata, hogy a gyógynövénykertben termesztett növények kivonatainak segítségével, magas színvonalú gyógynövény tartalmú termékeket állítson elő. A termékek mindegyike gondosan válogatott növényi olajokból készül, és nem tartalmaz mesterséges színezőket, felületaktív illatanyagokat vagy tartósítószereket.

A bőrszövet megfelelő működéséhez számos vitamint és zsírsavat igényel, melyeket a különböző olajok eltérő arányban tartalmaznak. A krém vitamin komponensei antioxidáns hatásúak és puhítják, nyugtatják bőrünket. A vízmegkötő tulajdonságú összetevők segítenek  a kellemetlen feszülő érzés enyhítésében. A kizárólag természetes anyagokból felépülő illatkompozíció Zólyomi Zsolt parfümőr alkotása, amelynek fontos elemei a kopál balzsam. A gyógyító hivatásukat gyakorló bencés szerzetesek korabeli készítményeikben a bőr fertőtlenítésére és sebek gyógyítására használtak. A manapság ritkán használt balzsam bőrápoló tulajdonságait ma már számos tudományos vizsgálat támasztja alá. A balzsamos szuhar (cistus ladanifer) esszencia a virágot borító erősen aromás gyantából készül. A labdanumot (jelentése ’balzsam’ ) régmúlt idők óta használják sebek, illetve egyéb bőrproblémák kezelésére és szakrális célokra egyaránt. A  jázmin esszencia koncentrált virágkivonat, mely üde, frissítő illata mellett kedvező hatást gyakorol a száraz, irritált bőrre.

A Miraculosum kozmetikai család készítményei körömvirág kivonatot tartalmaznak, amelyek az igénybe vett és különösen száraz bőrfelületek (kézfej, könyök, sarok) ápolására szolgál.