Kreatív Húsvét 2021 – Készület a szent három napon

A Szent Három Nap hitünk középpontja. A tavalyi évhez hasonlóan sokan az idén sem jutnak el majd a templomba, de Istent ez semmiben sem akadályozza. Ő akkor is (mindig) velünk van. Virágvasárnap bevonul otthonunk Jeruzsálemébe, nagycsütörtökön a mi otthonunk lesz az utolsó vacsora terme, nagypénteken az otthoni keresztünk előtt hódolhatunk a Megváltónak, nagyszombat vigíliáján pedig a saját szobánk sötétjét töri meg a feltámadás húsvéti gyertyájának a fénye.

A Kreatív Húsvét 2021 frissített és bővített anyagával nagyhét megünneplésének az aktív előkészítésére hívjuk meg Önöket is. A nagyhét liturgiáit a Főapátság csatornáin a szokásos módon közvetítjük, de lehet, hogy Önök közül többen a közvetítésen túl, otthon aktívabban szeretnék megélni, megünnepelni a húsvéti misztériumot. Ezt szeretnénk ötletekkel, otthon ünnepelhető liturgikus részletekkel, a közvetített liturgiákba való bekapcsolódási lehetőségekkel segíteni.

A Kreatív Húsvét 2021 anyagait a főapátság szerzetesei és barátai írták és gyűjtötték. Már ez a tény nagy húsvéti ajándék: megtapasztalhatjuk, hogy a járvány és a bezártság napjaiban mennyire nem vagyunk egyedül. Krisztus halála és feltámadása körül kreatív, teremtő közösség formálódik.