Liturgikus térgyakorlatok 1. 2024

Úton élettereink megszentelése felé

Pannonhalma, 2024. július 18-21.

“A liturgikus tér nyomot hagy a hiten, és fordítva, a térforma sok mindent elárul a hitről.”

Az előttünk álló három napban vezetett imák és gyakorlatok segítségével, élményközpontúan foglalkozunk azzal, hogy hogyan szól hozzánk Isten a tereken, fizikai környezetünkön keresztül, és hogy mi segít létrehozni és elmélyíteni a vele való találkozást. A főapátság szakrális tereit felfedezve, közösen keresünk eszközöket imádságunk hétköznapi tereinek újraértelmezésére és alakításra.
A lelkigyakorlatra a 20-55 éves korosztályt várjuk.

A lelkigyakorlat kísérői:
Kisnémet Fülöp bencés szerzetes
Meszes Márton építész

Szállás: egyszemélyes monostori vendégszobákban és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium kollégiumában 1-2 ágyas szobákban, közös fürdőszobával

Ellátás: teljes ellátás első nap vacsorától utolsó nap ebédig

Program

A lelkigyakorlat július 18-án (csütörtökön) 18:00-kor kezdődik, és július 21-én (vasárnap) 14:00-kor ebéddel zárul.

A lelkigyakorlatos napok alatt a résztvevők lelkigyakorlatos közösséget alkotnak, akik osztoznak a vezetett programokon és az imádságokon való részvételben, valamint a közös étkezésben. A három nap során lehetőség nyílik bekapcsolódni a bencés szerzetesközösség imádságába, amelyeket a lelkigyakorlatos közösség saját imádságos alkalmai egészítenek ki. A lelkigyakorlaton lehetőséget biztosítunk továbbá lelki beszélgetésre, illetve a kiengesztelődés szentségében való részesedésre. A lelkigyakorlat kísérői az alábbi vezetett programokra hívják a résztvevőket: bevezető spirituális impulzusok, egyéni és közösségi gyakorlatok, valamint ezek tapasztalatainak megosztása, továbbá a természeti és épített környezetben való fókuszált jelenlét gyakorlatai.

Információk

Részvételi díj:

Monostori vendégszobában: 66.000 Ft

Kollégiumi szobában: 61.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2024. július 10-ig (szerda)
A regisztrációs felület kitöltésével a jelentkezést előjegyzésbe vesszük. A regisztráció véglegesítése munkatársunk visszajelzésével zárul.

Fizetési lehetőség: banki utalással. Az átutalással kapcsolatos információt a jelentkezés elfogadása esetén munkatársunk küldi meg a jelentkezők számára.

A lelkigyakorlat minimum 12 fő jelentkezése esetén indul.

Kapcsolat: fulop@osb.hu