Imagyakorlatok – Lelkigyakorlat Pannonhalmán 2024

Istenkeresés a mindennapi imádságban

Pannonhalma, 2024. augusztus 16-19.

Háromnapos lelkigyakorlatunkra mindazokat várjuk, akik szeretnének reflektálni imaéletükre és gazdagodni a bencés szerzetesi hagyomány imatapasztalatából. Arra kínálunk teret és időt, hogy istenkeresésünk eddigi történetének élményeire – legyenek azok örömteliek, gazdagítóak vagy éppen kudarcokkal, kérdésekkel teliek – szeretettel és elfogadással rátekintsünk, és tapasztalatainkat megosszuk a lelkigyakorlatos közösség tagjaival. Mindemellett az ezeréves Pannonhalmi Főapátság spirituális, épített és természeti környezetében igyekszünk tanulni, (be)gyakorolni az imádság különböző módjait, keresve azt, amit a lelkigyakorlat utáni mindennapokba is be tudunk építeni.
A lelkigyakorlatra a 20-55 éves korosztályt várjuk.

A lelkigyakorlat kísérői:
Bokros Márk és Kisnémet Fülöp bencés szerzetesek

Szállás: egyszemélyes monostori vendégszobákban és a Pannonhalmi Bencés Gimnázium kollégiumában 1-2 ágyas szobákban, közös fürdőszobával

Ellátás: teljes ellátás első nap ebédtől utolsó nap ebédig

Program

A lelkigyakorlat augusztus 16-án (pénteken) 12:00-kor kezdődik, és augusztus 19-én (hétfőn) 14:00-kor ebéddel zárul.

A lelkigyakorlatos napok alatt a résztvevők lelkigyakorlatos közösséget alkotnak, akik osztoznak a vezetett programokon és az imádságokon való részvételben, valamint a közös étkezésben. A három nap során lehetőség nyílik bekapcsolódni a bencés szerzetesközösség imádságába, amelyeket a lelkigyakorlatos közösség saját imádságos alkalmai egészítenek ki. A lelkigyakorlaton lehetőséget biztosítunk továbbá lelki beszélgetésre, illetve a kiengesztelődés szentségében való részesedésre. A lelkigyakorlat kísérői az alábbi vezetett programokra hívják a résztvevőket: bevezető spirituális impulzusok, egyéni és közösségi gyakorlatok, valamint ezek tapasztalatainak megosztása, továbbá a természeti és épített környezetben való fókuszált jelenlét gyakorlatai.

Információk

Részvételi díj:

Monostori vendégszobában: 69.000 Ft

Kollégiumi szobában: 64.000 Ft

Jelentkezési határidő: a lelkigyakorlatos létszámkeret beteltéig, de legkésőbb 2024. augusztus 11-ig (vasárnap)
A regisztrációs felület kitöltésével a jelentkezést előjegyzésbe vesszük. A regisztráció véglegesítése munkatársunk visszajelzésével zárul.

Fizetési lehetőség: banki utalással. Az átutalással kapcsolatos információt a jelentkezés elfogadása esetén munkatársunk küldi meg a jelentkezők számára.

A lelkigyakorlat minimum 12 fő jelentkezése esetén indul.

Kapcsolat: fulop@osb.hu