Befogadni az Igét – Online adventi készület a pannonhalmi bencésekkel

2023. december 2–23.

Az online világ adta lehetőséggel élve szólítjuk meg azokat, akik az adventi készületet közösségben szeretnék színesebbé, gazdagabbá tenni. Közös utunkon az Isten végtelen kegyelmét vágyjuk befogadni – amely korlátozások nélkül árad felénk –, megmaradva otthonunk és mindennapjaink tereiben, ritmusában.

Ehhez a spirituális úthoz hívjuk segítségül John Main Szótól a csendig című könyvét. A lelkigyakorlat során mindennapi teendőink közepette igyekszünk időt szánni a könyv olvasására és az egyéni imádságra, amelynek tapasztalatait kiscsoportokban lesz lehetőségünk megosztani. Ezáltal engedjük, hogy Isten kegyelme átformálja az adventi időszakot a várakozás ünnepi napjaivá.

Információk

Korosztály: 25–55 év

Maximális létszám: 12 fő

A lelkigyakorlat költsége: 13.000 Ft
A regisztráció a részvételi díj átutalásával és visszaigazolással zárul, ezt követi a lelkigyakorlatos könyvcsomag (John Main Szótól a csendig. A keresztény meditáció, Újszövetség vagy Zsoltárok könyve Simon T. László OSB fordításában, Igeliturgikus útmutató 2024) postázása a résztvevőknek.

Fizetési lehetőség: banki utalással

A lelkigyakorlat kísérői: Jurinka Szilveszter és Kisnémet Fülöp bencés szerzetesek

Kapcsolat: fulop@osb.hu

Program

December 2. szombat

20:00–21:30 a lelkigyakorlat kezdése (online felületen)

Advent heteiben (december 3–23.)

a könyv egyéni feldolgozása és imádság, napi 20-40 percben

hetente egy alkalommal 75 perces megosztás és egy alkalommal (szombat este) 75 perces közös imádság (online felületen)

Jelentkezési határidő:

2023. november 19. vasárnap

Kedves Érdeklődőnk!

A lelkigyakorlat létszáma betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Pannonhalmi Főapátság Csendes szilveszter lelkigyakorlatát, amelyre szeretettel várjuk: https://pannonhalmifoapatsag.hu/csendes-szilveszter-2023-lelkigyakorlat-pannonhalman/

A fulop@osb.hu címen pedig további információkkal állunk rendelkezésére.


Tisztelettel:
a főapátság szerzetesei