Online nagyböjti készület a pannonhalmi bencésekkel

“Uram, taníts meg minket imádkozni!” – online nagyböjti készület a pannonhalmi bencésekkel

Az online világ adta lehetőséggel élve szólítjuk meg azokat, akik a nagyböjti készületet közösségben szeretnék színesebbé, gazdagabbá tenni. Szeretnénk együtt, egymást támogatva előrelépni az imádság útján, miközben megmaradunk otthonunk és mindennapjaink tereiben, ritmusában.

Ehhez a spirituális kalandhoz hívjuk segítségül André Louf trappista apát Uram, taníts meg minket imádkozni című könyvét. A lelkigyakorlat során négy bencés testvér, Szilveszter és Dávid atya, Lőrinc és Fülöp testvér kalauzol bennünket a könyv egyes részleteit felhasználva, valamint az egyéni imádsághoz szempontokat nyújtva, hogy imádságunkban és istenkeresésünkben elmélyülve haladjunk Krisztus halálának és feltámadásának ünnepe felé. A szent negyven nap során közös és egyéni munka segít minden résztvevőt az olvasás, a megosztás és a bencés liturgia által, így formálva a nagyböjti időszakot a bűnbánat, a megtérés és a hit növekedésének kitüntetett idejévé.

Információk

Időpont: 2021. február 17. – március 27.
Korosztály: 25–50 év
Maximális létszám: 16 fő
A lelkigyakorlat költsége: 17.500,- Ft

A regisztráció a részvételi díj átutalásával és visszaigazolással zárul, ezt követi a lelkigyakorlatos könyvcsomag (André Louf: Uram, taníts meg minket imádkozni, Zsoltárok könyve és Újszövetség Simon T. László OSB fordításában, Igeliturgikus útmutató 2021) postázása a résztvevőknek.

Fizetési lehetőség: banki utalással
Jelentkezési határidő: 2021. február 14. vasárnap
A lelkigyakorlat kísérői:
Jurinka Szilveszter, Koczka Dávid, Biriszló Lőrinc és Kisnémet Fülöp pannonhalmi bencés szerzetesek
Kapcsolat: fulop@osb.hu

Program

Február 17. (szerda)

20:00–21:30 a lelkigyakorlat kezdése (online felületen)

Nagyböjt heteiben (február 18. – március 26.)

egyéni imádság, lelkigyakorlatos téma feldolgozása, napi 20-40 percben

hetente egy alkalommal 60 perces megosztás és egy alkalommal 60 perces közös imádság, kiscsoportban, hétfő és szombat között (online felületen)

nagyböjt 2-5. vasárnapján imafakultációs lehetőség 20:00-tól, kiscsoportban (online felületen)

Március 27. (szombat)

10:00–18:00 rekollekciós nap, csoportos foglalkozás (online felületen)

20:00–21:30 a lelkigyakorlat zárása (online felületen)

Kedves Érdeklődőnk!

A lelkigyakorlat létszáma betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Pannonhalmi Főapátság 2021-es lelkigyakorlatait, amelyekre szeretettel várjuk: https://pannonhalmifoapatsag.hu/lelkigyakorlatok/. A lelkigyakorlatok@osb.hu címen pedig további információkkal állunk rendelkezésére.


Tisztelettel:
a főapátság szerzetesei