Párbeszédben – Várszegi Asztrik és Palotai Gabriella beszélgetőkönyvének bemutatója

„A párbeszéd ma nagyon hiányzik a közéletből és a mindennapi élethelyzetekből is. Két különböző területről érkező ember beszélgetésében az egyik le akarja győzni a másikat. A beszélgetés során nem hallják meg egymás elgondolását, elképzelését, csak a saját gondolataikkal vannak elfoglalva.” Várszegi Asztrik

2024. május 16-án, 17:00 órakor mutatjuk be dr. Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát és dr. Palotai Gabriella pszichiáter beszélgetőkönyvét Párbeszédben címmel a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében (Budapest, V. ker., Piarista köz 1.).

Dr. Várszegi Asztrik emeritus főapát és dr. Palotai Gabriella pszichiáter a Covid idején kezdtek el online beszélgetni, a karanténidőt használták ki, hogy három évtizedes munkakapcsolatukra visszatekintve megosszák egymással a járványhelyzet adta érzéseiket és gondolataikat.

A kényszerű bezártság és korlátozások ellenére a beszélgetés élő, mindenkinek szóló, nem szakember-beszédet olvashatunk. A beszélgető felek gondolatait személyes élményeik hitelesítik. Ugyanakkor a párbeszéd folyamatában mély igazságok születnek, amelyek mentén – négy év távlatából – még inkább magára ismerhet az olvasó.

„A Covid idején reménykedtem, hogy képesek leszünk változtatni az életmódunkon, jobban figyelünk magunkra és a körülöttünk élőkre. Sajnos nem ez történt. Az emberek mentális állapota romlott, több stresszt, indulatot érzékelek. Ennek ellenére nem látok más kiutat, mint a reményt.” Palotai Gabriella

A Bencés Kiadó gondozásában megjelenő kötet bemutatóján ezúttal Madocsai Bea újságíró hívja párbeszédre a nyugalmazott pannonhalmi főapátot és a több mint harminc éve praktizáló, elismert pszichiátert.

A kötet kedvezményesen megvásárolható a könyvbemutatót követően a helyszínen.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: