Szemlélődő lelkigyakorlat – bevezetés a Jézus imába

„Ne elméletileg keresd az életet, hanem saját testedben. Észleld, hogy itt vagy. Ilyenkor léted, valóságod közvetlen működésénél vagy. Ha oda tudsz figyelni, ahol az élet most működik, akkor szereted Istent” – írja Mustó Péter a Csendben születik az élet című könyvében. Erre az „ITT-lét” gyakorlására, a szemlélődő ima tanulására hívjuk az érdeklődőket 2021. július 7-14-e között.

A Szászi Balázs és Fehérváry Jákó bencés szerzetes vezette lelkigyakorlat teljes csendben zajlik. A vezetett és szabad meditációk váltják egymást, és a résztvevők egyéni lelki vezetést kapnak. „A légzésünkre, testünk észleléseire és Jézus nevének belső megszólalására figyelünk, ennek egyszerűségében keressük Istent, aki VAN, jelen van és cselekszik köztünk és bennünk” – mondják a szervezők az egy hetes lelkigyakorlatról.

A magyarszéki Sarutlan Kármelita Nővérek kolostorban tartandó lelkigyakorlaton naponta 4-6 óra közös meditációt tartanak, és része a megosztás és az eucharisztia közös ünneplése. A jelentkezéseket július 1-ig várják.

A komolyabb pszichés problémákkal küzdőknek, és pszichiátriai kezelés alatt állóknak a lelkigyakorlat nem ajánlott.

A lelkigyakorlaton való részvétel feltétele a védettségi igazolvány megléte, vagy érkezés előtt 48 órán belül készült negatív PCR teszt.

A lelkigyakorlatról és a jelentkezésről bővebb információ ezen a linken található.