Szemlélődő lelkigyakorlat – bevezetés a Jézus-imába

Lelkigyakorlat a Pannonhalmi Főapátság Szent Benedek Tanulmányi Rendháza szervezésében

A csendes lelkigyakorlat során a szemlélődő imát gyakoroljuk. A lelkigyakorlaton nem szavaink, képzeletünk, érzelmeink lesznek az ima csatornái, hanem a jelenlétet, az ITT-létet gyakoroljuk: légzésünkre, testünk észleléseire és Jézus nevének belső megszólalására figyelünk, ennek egyszerűségében keressük Istent, aki VAN, jelen van és cselekszik köztünk és bennünk.

Várjuk mindazokat, aki szívesen ismerkednének ezzel az imamóddal, és azokat is, akik már ismerik és gyakorolják ezt! A lelkigyakorlat teljes csendben folyik, vezetett és szabad meditációk váltakozásában, egyéni lelki vezetéssel. Napi 4-6 órát töltünk közös meditációval, valamint része a megosztás és az eucharisztia közös ünneplése. Az elmélyülést, a hétköznapokból való kiszakadást a bentlakás is segíti, ezért ezt a budapestiek részéről is kérjük.

Aki komolyabb pszichés problémával küzd, vagy pszichiáteri kezelés alatt áll, annak nem ajánljuk a részvételt a lelkigyakorlaton.

Időpont: 2019. július. 28. (vasárnap) 20.00 – augusztus 3. (szombat) 16.00
Helyszín: Szent Benedek Tanulmányi Ház, 1112 Budapest, Péterhegyi út 67.

Elhelyezés: egyágyas szobákban, közös mosdókkal.

Javasolt hozzájárulás (szállás, étkezés, szervezés): 60.000 Ft. Akiknek nehézséget jelent a részvételi díj kifizetése, kérjük, jelezze. Akik pedig további adománnyal tudják támogatni a szervezést, azoknak előre is köszönjük!

Jelentkezési határidő: július 25. (illetve a helyek, max. 11 fő betöltéséig).

Vezetők: Szászi Balázs és Fehérváry Jákó bencés szerzetes

Érdeklődni, jelentkezni a következő címeken lehet:
szaszi.balazs@gmail.com
jako@osb.hu