Szüreti borválogatások

Bár a Pannonhalmi Borvidéken már augusztus közepe óta tart, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének ültetvényein csak szeptember második hetében kezdődött az idei szüret. Az érett szőlő megfelelő időben történő betakarítása a birtokon végzett éves munka dicsőítése, a fürtök és bogyók kíméletes feldolgozása pedig a következő esztendőben elérhető bor mennyiségének és minőségének meghatározója. Szőlészeti-borászati mérföldkő tehát egy pincészet ciklikus működésében, amelynek sikere ünneplésre ad okot.

Bár szeptember melengető napsugaraira panaszunk egyáltalán nem lehetett, hat palackos rozékartonunkkal félreérthetetlenül a forró nyár folytatása mellett korteskedünk, míg szüreti kóstolócsomagunk egyszerre tartalmaz friss, üde, ropogós kortyokat és vastagabb, komplexebb, nagyobb testű nedűket a száraz gyöngyöző-, fehér-, rozé- és vörösborok teljes szélességében.

Könnyed baráti beszélgetések társai vagy meghittebb alkalmak ideális kísérői lehetnek, szezonális alapanyagokból készült idényfogások tökéletes párosításait alkothatják, de önmagukban fogyasztva is nagy élményt ígérnek, hiszen kivétel nélkül hordozzák a 2019-as évjárat kiválóságát, és közvetítik a hol már csapadékosabb hűvös, hol pedig még napsütéses derűsebb napokkal bíró változó évszak illatait-ízeit.

A szüreti rozécsomag és/vagy borválogatás most rendkívüli kedvezménnyel vásárolható meg személyesen a Pannonhalmi Főapátság pincészetének borboltjában és szabadtéri kóstolóteraszán, illetve a budapesti és pannonhalmi apátsági ajándékboltokban, valamint – a válogatáskarton ráadásul díjmentes házhozszállítással – rendelhető meg kényelmesen online a borászat internetes áruházában.

Borcsomagjainkat a készlet erejéig, de legkésőbb 2020. október 22-ig, azaz a szüreti időszak várható végéig kínáljuk egyedi kedvezménnyel.