Töretlen népszerűségnek örvend az Illatmúzeum

A látogatók – és talán nem túlzás mondani – a média körében is közkedvelt Magyarország első Illatmúzeuma. Csak a megnyitás évében, 2021-ben összesen ötvenhat tudósítás, hír jelent meg a GINOP-7.1.6-16-2017-00001 azonosító számú „Világörökségi helyszínek fejlesztése” pályázat részeként a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjében megvalósult új turisztikai látványosságról.

 

A projekt címe:                                            A Pannonhalmi gyógynövénykert komplex turisztikai fejlesztése, a világörökségi helyszín megközelítését szolgáló új gyalogos útvonal kialakítása

Pályázati azonosító:                                    GINOP-7.1.6-16-2017-00001

Pályázati kiírás címe:                                 Világörökségi helyszínek fejlesztése

A felhívás kódszáma:                                 GINOP – 7.1.6 – 16

Kedvezményezett neve:                             Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság

Szerződött támogatás összege:                963 012 272 Ft

Támogatás mértéke:                                  100%

Projekt megvalósítás kezdete:                 2017.03.16.

Projekt fizikai befejezésének ideje:        2021.09.28.

Konzorciumi partnerek:                           Pannonhalma Város Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt (Budapest)

A pályázat részeként megvalósult Illatmúzeum az egyéni és csoportos látogatók körében is népszerű. A 2021-es Levendulanapokon az egyik fő attrakció volt. Továbbá számos oktatási intézmény kért múzeumpedagógiai foglalkozást, hisz az interaktív elemekkel tarkított kiállítás izgalmas felfedezésre hív a gyógynövénykultúra, a szerzetesi gyógyászat és a parfüméria világába.

Az Illatmúzeum nyújtotta lehetőségekről a helyi és regionális mellett az országos médiumokban is rendre jelennek meg híradások. 2021-ben tizenöt rádiós és televíziós tudósítás szólt a beruházásról, valamint öt print és harminchat online felület is beszámolt a turisztikai látványosságról.

 

Az Illatmúzeum a Duna TV-ben

Ezen megjelenések is alátámasztják, hogy a beruházás egyedülálló és hiánypótló Magyarország turisztikai kínálatában. Az Illatmúzeumról szóló hírek és tudósítások egyöntetűen pozitívan képet festettek a fejlesztésről. Az ide érkező újságíróktól pedig szintén azt a visszajelzést kapta a Pannonhalmi Főapátság, hogy élménydús, új információkban gazdag és különleges időt tölthettek el a múzeumban és a lepárlást, feldolgozást, csomagolást bemutató terekben.