„Nagykövet” Pannonhalmán – fantasztikus koncertet adott Zolbert és Nagy Adri

Tovább dübörög a Jazznyár koncertsorozat a Pannonhalmi Főapátságban. Július 16-án este a smooth jazz hazai nagykövete, Zolbert és zenekarának felejthetetlen koncertjét élvezhette a közönség. Az est második felében Nagy Adri énekesnővel kiegészülve fokozták a hangulatot. Az idei Jazznyáron még három koncerttel, mellé pedig frissítő apátsági borokkal és finom falatokkal várjuk Önöket.

 

Lendületes funky, érzelmes R&B, ritmusos pop. A smooth jazzre jellemző – méltán népszerű – hangzásvilággal, fenomenális szaxofonjátékkal, valamint bravúros gitár-, zongora- és dobszólókkal tűzdelt koncerten vehetett részt a közönség július 16-án, pénteken a Pannonhalmi Főapátságban. A műfaj hazai nagyágyúja, Zolbert már az est elején ledobta a funkybombát.


A vérpezsdítő nyitány után elsősorban saját dalok csendültek fel, de néhány kölcsönzött szerzemény is előkerült. A nagyérdemű egy igazi ősbemutató részese is lehetett: Zolbert vadonatúj, még meg sem jelent „Between two worlds” című dalával klasszikus smooth jazz hangulatot varázsolt.

A páratlan zenei élmény – a leginkább popslágereiről ismert – Nagy Adrival vált teljessé. Az énekesnő füstös hangja nagyszerűen rímelt Zolbert szaxofonjátékára. Tökéletes összhangjukkal, az egymást kiegészítő szólókkal igazi örömzenélés részese lehetett a közönség, aki vastapssal hálálta meg a művészek munkáját. A teltházas koncert végén a kisebb-nagyobb baráti társaságok hűs apátsági borokkal a kezükben élvezhették tovább a kellemes nyári estét.

Ha kedvet kaptak egy kis jazzhez, jöjjenek el valamelyik soron következő koncertre! Augusztus 6-án Jazzvacsorát tartunk a VIATOR-ban, amelyen Szőke Szandrával kiegészülő Antal Gábor Trió laza, fiatalos, funkyjellegű zenéjét élvezhetik. Augusztus 19-én magyar pop- és rockslágerek csendülnek fel jazzes átiratban a Stinky Bugs feat. CéAnne, Koszi Janka & Méhes Adrián koncertjén. A Jazznyár idei sorozatát szeptember 3-án egy VIATOR-os Jazzvacsorával és – a Révész Richárd Latin Jazz Triónak köszönhetően, akik Urbán Orsival lépnek fel – mediterrán hangulattal zárjuk.

 

A Pannonhalmi Jazznyár 2021 programjai

Fő támogatónk: