Online adventi készület a bencésekkel

Befogadni az igét – online adventi készület

2022. november 27. – december 18.

Az online világ adta lehetőséggel élve szólítjuk meg azokat, akik az adventi készületet közösségben szeretnék színesebbé, gazdagabbá tenni. Közös utunkon az Isten végtelen kegyelmét vágyjuk befogadni – amely korlátozások nélkül árad felénk –, megmaradva otthonunk és mindennapjaink tereiben, ritmusában.

Ehhez a spirituális úthoz hívjuk segítségül Anselm Grün Mélyből forrásozó lelkiség című könyvét. A lelkigyakorlat során mindennapi teendőink közepette igyekszünk időt szánni a könyv olvasására és az egyéni imádságra, amelynek tapasztalatait kiscsoportokban lesz lehetőségünk megosztani. Ezátlal engedjük, hogy Isten kegyelme átformálja az adventi időszakot a várakozás ünnepi napjaivá.

Információk

Időpont: 2022. november 27. – december 18.
Korosztály: 25–55 év
Maximális létszám: 15 fő
A lelkigyakorlat költsége: 13.000,- Ft

A regisztráció a részvételi díj átutalásával és visszaigazolással zárul, ezt követi a lelkigyakorlatos könyvcsomag (Anselm Grün Mélyből forrásozó lelkiség, Újszövetség vagy Zsoltárok könyve Simon T. László OSB fordításában, Igeliturgikus útmutató 2023) postázása a résztvevőknek.

Fizetési lehetőség: banki utalással
Jelentkezési határidő: 2020. november 20. vasárnap
A lelkigyakorlat kísérői:
Jurinka Szilveszter, Koczka Dávid és Kisnémet Fülöp pannonhalmi bencés szerzetesek
Kapcsolat: fulop@osb.hu

Program

November 27. vasárnap

20:00–21:30 a lelkigyakorlat kezdése (online felületen)

Advent heteiben (november 28. – december 18.)

a könyv egyéni feldolgozása, napi 20-40 percben
hetente egy alkalommal 60 perces megosztás és egy alkalommal (vasárnap este) 60 perces közös imádság (online felületen)

Kedves Érdeklődőnk!

A lelkigyakorlat létszáma betelt, több jelentkezőt nem tudunk fogadni. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Pannonhalmi Főapátság 2023-as lelkigyakorlatait, amelyekre szeretettel várjuk: https://pannonhalmifoapatsag.hu/lelkigyakorlatok/. A lelkigyakorlatok@osb.hucímen pedig további információkkal állunk rendelkezésére.


Tisztelettel:
a főapátság szerzetesei