Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek Pannonhalmán

Kit keresel? Online lelkigyakorlat hivatáskeresőknek - 2023. április 18. - május 28.

„A szerzetesközösség lényegi feladata, hogy vezesse és támogassa azokat, akik belépnek, hogy útjuk során egyre szorosabb egységre jussanak Istennel, aki erre az életformára hívta őket. A közösség dinamikája először is befelé irányul: spirituális keresésükben segíti, erősíti és vezeti a közösség tagjait, és ezzel hatékonyan felvértezi őket, hogy részt vegyenek a közösségben és a közösségért végzett tevékenységekben; valamint képessé teszi őket, hogy mindazokért tevékenykedjenek, akiket a közösség szolgál. […] Hogy egészséges közösségi életet éljenek, egymás terhét a legnagyobb türelemmel hordozzák, és határtalanul tiszteljenek minden embert” (Michael Casey: Sem rabszolgák, sem gyermekek, 9-10).

Kiknek ajánljuk?

Olyan 18-35 év közötti egyedülálló férfiaknak, akik keresik Istent és a saját útjukat, akiket foglalkoztat a szerzetesi élet vagy a papi szolgálat lehetősége, akik még nem hozták meg a döntést, hogy milyen élethivatás mellett kötelezzék el magukat, és nyitottak arra, hogy a húsvéti időben a lelkigyakorlatot végzők közösségében együtt gondolkodjanak a szerzetesélet alapvető témáiról.

Mit kínálunk?

A húsvéti időben legyen Michael Casey atya Sem rabszolgák, sem gyermekek című könyve a közös lelki olvasmányunk, amelyet elolvasunk és közösen feldolgozunk.

Arra hívunk, hogy a húsvéti időben bencés szerzetesekkel és más hivatáskeresőkkel közösen beszélgessünk arról, miképpen kaphat helyet ma a Szentírás olvasása, az imádság, a közös küldetésünkért végzett munka, a közösségi élet, az önismeret és a megkülönböztetés annak az életében, aki szeretne szabadon Krisztus mellett dönteni, és – egy közösségben neki ajándékozva magát – elköteleződni.

A húsvéti időben hat online közös estét kínálunk:
április 18.
április 25.
május 2.
május 9.
május 16.
május 23.
keddenként 19.30-tól 21.00-ig.

Azok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy az összes online közös estébe bekapcsolódnak. Mi, szerzetesek szeretnénk a saját szerzetesi tapasztalatinkat megosztani, és a résztvevőket is arra bátorítjuk, hogy egymásra nyitottan vegyenek részt a megosztásokban és a közös lelkigyakorlatos munkában.

Az online alkalmakat 2023. május 26-28. között – Pünkösd hétvégéjén - egy személyes találkozással szeretnénk elmélyíteni a Pannonhalmi Főapátságban.

Kik vezetik?

A lelkigyakorlatot három bencés szerzetes kíséri: Imre atya a pannonhalmi közösség magisztere és Lőrinc testvér társmagiszter, akik a szerzetesség iránt érdeklődőkkel és a szerzetesi képzésben részesülő, frissen belépett testvérekkel foglalkoznak, továbbá Fülöp testvér, aki tavaly ünnepélyes fogadalommal kötelezte el magát a pannonhalmi közösségben.

Nézd meg kisfilmünket is!

Jelentkezés

Hogyan jelentkezz?

A lelkigyakorlat során Michael Casey Sem rabszolgák, sem gyermekek címmel megjelent könyvét használjuk. Ezt katolikus könyvesboltokban, vagy webshopunkban is beszerezheted. A lelkigyakorlat online alkalmainak nincs más költsége.
A pannonhalmi napokra 5000 forint hozzájárulást kérünk.

Jelentkezés az alábbi űrlapon. Ha kérdésed van, keress meg minket bátran az alábbi e-mail címen: hivatas@osb.hu

Jelentkezési időszak
2023. február 22 - április 10.

Jelentkezési határidő
2023. április 15.

Lemondási határidő
2023. április 15.