Sajtóakkreditáció – 2023. szeptember 22. Ökumenikus konferencia

For the english version please click here!

Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka 2023. szeptember 20. és 25. között Magyarországon tartózkodik Hortobágyi T. Cirill főapát és a pannonhalmi szerzetesközösség meghívására. Látogatásáról a Pannonhalmi Főapátság minden nap sajtközleményt és fotódokumentációt biztosít.

A pátriárka pannonhalmi programjai közül a szeptember 22-i, pénteki ökumenikus konferencia, az aznapi ökumenikus vesperás és a szeptember 24-i, vasárnapi Isteni Liturgia nyilvános.

A sajtó munkatársai az ökumenikus vesperást az interneten tudják követni, azt a Pannonhalmi Főapátság élőben közvetíti. Kérésre főapátság sajtószolgálata a felvételt továbbítja, illetve fényképes dokumentációt biztosít a vesperásról.

A szeptember 24-i, vasárnapi Isteni Liturgiát az MTVA élőben közvetíti. Fotókat pedig a Pannonhalmi Főapátság tud biztosítani az eseményről.

A 2023. szeptember 22-i Ökumenikus konferencián akkreditáció esetén tudjuk fogadni a sajtó munkatársait, az alábbiak szerint. Az akkreditációhoz görgessen tovább!

9:00 - 9:15 Sajtóregisztráció a helyszínen

9:15-9:55 Sajtóhelyek elfoglalása a Díszteremben arra kijelölt helyen. Kérésre vonalhangot biztosítunk, ezt az akkreditáció során tudják jelezni.

10:00-10:40 Köszöntők

- Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát

- Michael Wallace Banach memphisi c. érsek, apostoli nuncius

- Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke, a zsinat lelkészi elnöke, a Generális Konvent ügyvezető elnöke

- Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, egyetemi tanár (Evangélikus Hittudományi Egyetem)

- Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

10:40 - 11:25 Őszentsége előadása

11:25-11:35 Szünet

A konferencia további előadásairól a Pannonhalmi Főapátság kérés esetén mozgóképet és fényképeket biztosít a sajtó munkatársainak. A teljes konferenciát a Főapátság élőben, az interneten közvetíti.

Az ökumenikus konferencia teljes programját itt találja:
https://pannonhalmifoapatsag.hu/okumenikus-konferencia-2023/

 

Kedves Érdeklődő!

Az Ökumenikus Konferenciára az akkreditációs határidő lejárt. Köszönjük megértését!

Barátsággal,

a Szervezők

A konferenciát támogatja: