Karácsonyi túrós tészta

Adventi videósorozatunkban nem csak lelki, hanem a testi táplálékokra is figyelmet fordítunk. Kezdésnek egy újragondolt klasszikus: úgynevezett papfojtó tészta, túróhab és sütőtök. Gyurik Gábor a Viator Apátsági Étterem séfje újraértelmezte […]

Tovább olvasom

Bencés történetek a címkéken

Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, bő másfél évtized után teljesen megújul a Pannonhalmi Főapátság pincészetének kínálata. Ez nemcsak magát a termékskálát érinti, de teljes arculatváltással is együtt jár. Két és […]

Tovább olvasom

Megújultak a főapátság borcímkéi

Változatan színvonal , kifogástalan ár-érték arány, teljesen új arculat. A Pannonhalmi Főapátság pincészetének bő másfél évtized után megújult a portfóliója. A korábbi 18-20 tételt tizenkettőre redukáltuk, az arculat teljeskörű változáson esett […]

Tovább olvasom

A csend apró csodái – köszönjük!

Köszönjük szépen kedves vendégeink, hogy itt voltatok! Köszönjük szépen kedves művészek, előadók és közreműködők az apró csodákat, amiben részesülhettünk! Köszönjük a bencés közösségnek, hogy három napra befogadtak minket! És köszönjük […]

Tovább olvasom

Szendvicsekkel nyit az OMNIBUS

Úgy érzed, nem bírod ki már a pénteket sem kacsarilettes hagymalekváros szendvics nélkül? Vagy megkóstolnád a mézesmustárt kecskesajttal? Érdekel milyen íze van a pulled pork szendónak? Szeretnéd megtudni, mi az […]

Tovább olvasom
Vince napi pincejárás

Vince napi pincejárás

A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint „ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”, azaz ha napsugár örvendeztet e napon, akkor bő termés várható.

Tovább olvasom